Halála előtt Matthew Perry a memoárjában írt arról, milyen hatással volt rá a ketamin

A színész a ketamin akut hatásainak következtében hunyt el tavaly ősszel.

Matthew Perry 2023 októberében, 54 éves korában hunyt el. Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá, az első információk szerint halálát fulladás okozta. Az év decemberében nyilvánosságra került a színész boncolási jegyzőkönyve, melyből kiderült, hogy a Jóbarátok sztárja a „ketamin akut hatásai” miatt halt meg.

A Page Six most arról ír, hogy Perry a 2022-es, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing című memoárjában azt is papírra vetette, milyen érzések kerítették hatalmukba, amikor a depressziója kezelésére orvosai egy szorongásgátló gyógyszer és ketamin kombinációját alkalmazták nála egyórás ülések alatt. Úgy fogalmazott: olyan volt, mintha „egy hatalmas boldog lapáttal vágták volna fejbe”

A ketamin olyan érzés volt, mint egy hatalmas kilégzés. Bevittek egy szobába, leültettek, fejhallgatót tettek rám, hogy zenét hallgassak, bekötötték a szememet és beadtak egy infúziót

– emlékezett vissza könyvében a színész, aki bevallása szerint gyakran azt hitte, haldoklik a kezelés ideje alatt.

»Ó«, gondoltam, »ez történik, amikor meghalsz«. Mégis folyamatosan jelentkeztem erre a szarságra, mert ez valami más volt, és minden más jó.

Múlt héten lapunk is beszámolt arról, hogy Matthew Perry asszisztensét és két orvost is megvádoltak a színész halála ügyében, bírósági dokumentumokból pedig nemrég kiderült, mik voltak a Jóbarátok sztárjának utolsó szavai. Mindeközben Perry egyik említett orvosának ügyvédje megerősítette, hogy ügyfele azt tervezi, nemsokára újra praktizálni fog az általa működtetett sürgősségi klinikán.

Kapcsolódó
Ezek voltak Matthew Perry utolsó szavai
Saját jakuzzijában találtak rá holtan.
Címkék: matthew perry