Élet-Stílus

Ketamin okozta Matthew Perry halálát

Jason Merritt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jason Merritt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Közzétették a boncolási jegyzőkönyvet.

Nyilvánosságra került Matthew Perry boncolási jegyzőkönyve. A színész október végén, 54 éves korában hunyt el. Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá, az első információk szerint halálát fulladás okozta. Most kiderült: a megyei orvosszakértői hivatal szerint

a Jóbarátok sztárja „ketamin akut hatásai” miatt halt meg.

A jegyzőkönyvben fulladás, koszorúér-betegség és buprenorfin, egy opioid hatása is szerepel, mint egyéb körülmények, amelyek hozzájárultak a halálhoz. A halálesetet balesetnek minősítették.

Perry az évek során nyíltan beszélt a drogfüggőséggel való küzdelméről, de halála idején 19 hónapja tiszta volt. A jelentés szerint „ketamin infúziós terápiát” kapott, amit általában depresszió, szorongás, krónikus fájdalom, drog- és alkoholproblémák kezelésére használnak. Az utolsó kúra másfél héttel a tragédia előtt történt. Az orvosszakértő azonban megjegyezte: a ketamin – ami egyébként definíciója szerint jelentős fájdalomcsillapító hatással bíró általános érzéstelenítőszer – felezési ideje mindössze három-négy óra, így a szervezetében lévő szer nem származhatott az utolsó infúzióból.

Egyelőre nem világos, hogy Perry hogyan jutott a szervezetében talált ketaminhoz. Bár a lakóhelyén több vényköteles gyógyszert találtak, a helyszínen nem voltak kábítószerek vagy kábítószer-kiegészítők.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik