Szórakozás

III. Károly először vett részt nyilvános eseményen azóta, hogy kiderült, rákkal küzd

HENRY NICHOLLS / AFP
HENRY NICHOLLS / AFP
Egy rákbetegeket kezelő kórházba látogatott el feleségével, Kamilla királynéval.

A Buckingham-palota február elején hozta nyilvánosságra, hogy III. Károly a rák egyik meg nem nevezett formájával küzd. A király azóta visszavonult a nyilvános megjelenésektől, a háttérben folytatta munkáját, a brit királyi család hivatalos Instagram-oldalán viszont a múlt héten bejelentették, hogy a 75 éves uralkodó hamarosan visszatér a nyilvánosság elé.

Visszatérésére április 30-án került sor, amikor feleségével, Kamilla királynéval ellátogattak a londoni University College Hospital Macmillan Centre-be, ahol rákbetegséggel küzdő pácienseket kezelnek. Az intézményben töltött egy órájuk alatt a királyi pár találkozott szakorvosokkal, illetve betegekkel is. Látogatásuk célja az volt, hogy hangsúlyozzák a rák korai felismerésének fontosságát, illetve elismerjék azon innovatív kutatásokat, melyeknek egy részét a Cancer Research UK finanszírozza, és amelyeket az említett kórházban végeznek – írja a People.

Arról, ahogyan az uralkodó kezet fog a helyszínen összegyűltekkel, a brit királyi család Instagram-oldalán is megosztottak egy rövid videót.

A palota III. Károly folyamatban lévő kezeléséről is tájékoztatást adott.

Őfelsége kezelési programja folytatódik, ám orvosai elégedettek az eddigi fejlődéssel, így a király most már számos, a nyilvánosságot érintő feladatát folytathatja. A közelgő megbízatásokat szükség esetén kiigazítják, hogy minimalizálják az őfelsége további gyógyulását fenyegető kockázatokat

– közölte a Buckingham-palota szóvivője.

Azzal kapcsolatban, mikor fejeződhet be a király kezelése, a szóvivő úgy fogalmazott: korai lenne még megmondani, de az uralkodó orvosi csapata elégedett az eddig elért eredményekkel, és pozitívan állnak a gyógyulásához. Ami a király közérzetét illeti, hozzátette: „őfelségét nagyon bátorítja, hogy újra felveheti néhány nyilvános feladatát, miközben nagyon hálás orvosainak a szakértelmükért és folyamatos gondoskodásukért”.

Kapcsolódó
Károly visszatér a nyilvánosság elé, királyi feladatait is folytatja
Május elején már hivatalos programon is részt vesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik