Belföld

Belső vizsgálatot indított a rendőrség a Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről szóló jelentés kiszivárgása miatt

Április végén publikálta a Mandiner azt a rendőrségi jelentést, ami állításuk szerint azt a veszekedést dokumentálta, ami Varga Judit és Magyar Péter között zajlott 2020 decemberében, a készenléti rendőrség egyik emberének jelenlétében. Ez az a dokumentum, amiből korábban a Hvg is közölt részleteket – Magyar Péter akkor is és a Mandiner cikke után is kijelentette, hogy a szöveget meghamisították, az abban írtak 90 százaléka hamis, magát a dokumentumot pedig bűncselekmény útján szivárogtatták ki.

Utóbbi állítással kapcsolatban kereste meg a 444 a rendőrséget. A lap többek között arról érdeklődött, hogy valódi-e a dokumentum, amit a Mandier publikált, és ha igen, indult-e bármilyen vizsgálat a kiszivárogtatása miatt. Válaszában az ORFK sajtóosztálya azt közölte:

Az országos rendőrfőkapitány az ügyben belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatot a rendőrség befejezte, ennek során bűncselekményt nem állapítottunk meg.

Arra ugyanakkor nem adott választ a rendőrség, hogy eredetileg kinek a birtokában volt a dokumentum, ahogy arra sem, hogy rendelkezhetett-e másolattal olyan személy, aki nem szerepel a jelentésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik