Szórakozás

Már most biztos, hogy nem Robert Pattinson lesz a leggagyibb Batman

Sokakat érhetett váratlanul a bejelentés, miszerint Robert Pattinson lesz a következő Batman, hisz a színészt a többség még mindig csak a béna vámpírfiúként ismeri az Alkonyat-filmekből. Pedig Pattinson az elmúlt években párszor már bebizonyította, hogy sokkal többet is tud nyújtani annál, minthogy tinilányok szobáinak falát díszítsék a róla készült poszterek. Az új Batman-filmről egyelőre sokat nem lehet tudni azon túl, hogy ki lesz a főszereplője és a rendezője, az viszont már most sejthető, hogy valószínűleg nem ez lesz a leggagyibb Batman-film és nem Pattinson lesz a leggagyibb denevérember. Utóbbi címet ugyanis már rég elvitte George Clooney.
Tényleg Robert Pattinson lesz az új Batman
Michael Keaton és Christian Bale nyomdokaiba lép.

Nézzük, kik alakították eddig Batmant, és miként fogadta azt a közönség!

Lewis Wilson / 1943 – Batman

Az első filmes Batman Lewis Wilson volt egy 15 részes sorozatban, ami a DC Comics képregényén alapult. 1943-ban nyilvánvalóan nehéz lett volna többet kihozni a figurából.

(IMDb: 6,4)

Fotó: Columbia Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

 

Robert Lowery / 1949 – Batman és Robin

Loweryről sajnos nem találtunk jelmezes fotót, de így legalább lehet látni, milyen szép ember volt. Ő szintén nem egész estés filmben, hanem sorozatban alakította Batmant.

(IMDb: 6,2)

Fotó: Hulton Archive/Getty Images

 

Adam West / 1966 – Batman: A film

Az első egész estés Batman-film volt a nemrég elhunyt Adam Westtel a főszerepben. Ezzel párhuzamban készült egyébként egy újabb sorozat is, amiben szintén West volt a főszereplő. Neve annyira egybeforrt a karakterrel, hogy ugyanannyira nem tudott attól elszakadni, mint Pattinson a vámpírfiúságtól. Ugye mindenki észrevette azt a csodás ívű, rajzolt szemöldököt a maszkon?

(IMDb: 6,5 / Rotten Tomatoes: 78%)

Fotó: Hulton Archive/Getty Images

 

Michael Keaton / 1989 – Batman

A filmet leginkább talán Jack Nicholson Jokere tette híressé, de nyilván kellett hozzá Kim Basinger és Michael Keaton is. Mai szemmel inkább tűnik az egész egy elmebeteg mesének, mint szuperhős-filmnek, ez viszont a rendező Tim Burtonnek köszönhető.

(IMDb: 7,6 / Rotten Tomatoes: 71%)

Fotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

 

1992 – Batman visszatér

Annyira nem volt rossz a Burton- és Keaton-féle Batman, hogy egy folytatást is összehoztak. Ebben már Danny DeVito volt a főgonosz pingvinként, Michelle Pfeiffer pedig a macskanő.

(IMDb: 7,0 / Rotten Tomatoes: 78%)

Michelle Pfeiffer és Michael Keaton Tim Burtonnel – Fotó: Warner Bros. Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

 

Val Kilmer / 1995 – Mindörökké Batman

A nagyon 90-es évekbeli stílust más rendező és más színész folytatta. Joel Schumacher Val Kilmert tette meg főszereplőnek, mellé pedig betette jónőnek Nicole Kidmant, gonoszoknak pedig Tommy Lee Jonest és Jim Carrey-t, illetve ebben már szerepelt Robin is, akit Chris O’Donnell alakított. Ezt a filmet a közönség és a kritikusok is kevésbé szerették, mint a korábbiakat, de még nem ez volt a mélypont.

(IMDb: 5,4 / Rotten Tomatoes: 39%)

Val Kilmer, mint Batman és Chris O’Donnell Robinként – Fotó: Warner Bros. Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

 

George Clooney / 1997 – Batman és Robin

Mert a mélypont 1997-ben jött el, amikor Chris O’Donnellt megtartották Robinnak, Batmant viszont lecserélték George Clooney-ra. De sajnos nemcsak a színészt cserélték le, hanem a jelmezt is, ami mellbimbót kapott. Nyilván nem ezzel vágták tönkre az egész filmet, de biztos, hogy erős szerepe volt benne a gagyi bimbóknak is. Minden idők legrosszabbul sikerült Batman-filmje lett, utóbbival kapcsolatban 2014-ben Clooney arról beszélt, ő sem volt boldog a bimbók miatt.

Nem ezen gondolkodsz, amikor először felveszed a jelmezt. Azt hiszed, mindegyik Batman-jelmezen volt bimbó, aztán rájössz, hogy a tiéd volt az első. Gondolom, Batman állandóan fázik.

(Itt kell megjegyezni, hogy bár Batmannek valóban nem voltak korábban bimbói, Robinnak viszont igen, ez a Mindörökké Batman fenti fotóján is látszik.)

A helyzetet csak fokozta, hogy ebben a filmben Arnold Schwarzenegger játszotta a főgonoszt, Mr. Fagyot. Ezek után tényleg senki ne csodálkozzon, hogy a Rotten Tomatoeson is csak 11%-ot kapott a film.

(IMDb: 3,7 / Rotten Tomatoes: 11%)

Fotó: Warner Bros. Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

 

Christian Bale / 2005 – Batman: Kezdődik!

Christian Bale-el és a rendező Christopher Nolannel teljesen más irányt vettek a Batman-filmek, ez pedig a pontszámokon is jól látszik. Bale volt a legfiatalabb Batman, 31 évesen kapta meg a denevérember szerepét.

(IMDb: 8,2 / Rotten Tomatoes: 84%)

Fotó: Warner Bros. / ZUMA Press / Northfoto

 

2008 – A sötét lovag

A leghíresebb és talán legjobb Batman-film lett Heath Ledger Joker-alakítása miatt. Egyébként ez volt az első, aminek címében nem szerepelt Batman.

(IMDb: 9,0 / Rotten Tomatoes: 94%)

Fotó: Northfoto

2012 / A sötét lovag – Felemelkedés

Christian Bale harmadik és egyben utolsó Batman-filmje volt, ami szintén nem feltétlenül Bale miatt lett érdekes, hanem az előző filmhez hasonlóan a főgonosz miatt, akinek szerepét ebben az esetben Tom Hardy kapta.

(IMDb: 8,4 / Rotten Tomatoes: 87%)

Fotó: Northfoto

Ben Affleck / 2016 – Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

Ben Affleck lett talán az egyik legfelejthetőbb Batman az összes közül, az ő filmjei ugyanis nem feltétlenül számítanak önálló Batman-filmeknek. Az elsőn például rögtön Supermannel kellett osztoznia. Ebben az esetben nemcsak Batman jelmeze, de a film is ormótlan lett, ami a pontszámokon is meglátszik. (Ezután még készült két film, a szintén 2016-os Suicide Squad – Öngyilkos osztag és a 2017-es Az Igazság Ligája, amikben Affleck Batmanként szerepelt több szuperhős mellett, és ezzel be is fejezte pályafutását denevéremberként.)

(IMDb: 6,5 / Rotten Tomatoes: 27%)

Fotó: Warner Bros/XPOSUREPHOTOS.COM / Northfoto

 

Robert Pattinson / 2021 – The Batman

És el is érkeztünk végre a legújabb Batmanhez, Robert Pattinsonhoz, akit csak egyvalaki, a most tízéves Dante Pereira-Olson fog megelőzni, ugyanis a 2019-es Joker című filmben ő alakítja a fiatal Bruce Wayne-t, akiből később Batman lesz.

Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Pattinson mellett szóba került állítólag Nicholas Hoult neve is, aztán a rendező Matt Reeves végül inkább előbbi mellett döntött – már csak azért is, mert egy harmincas éveiben járó Batmant keresett. A filmről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy 2021-ben mutatják be, illetve hogy ez nem egy újabb eredet-történet lesz, így várhatóan nem kell majd újra megnéznünk, ahogy lelövik a kis Bruce Wayne szüleit egy sikátorban.

Nyilván felesleges előre találgatni, hogy milyen Batman lesz Pattinsonból, de annyi biztos, hogy a markáns arcéle megvan hozzá. Rosszabb pedig úgysem lehet Clooney Batmanjénél, pláne ha bimbó nélküli jelmezt kap.

Kiemelt kép: John Springer Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik