Szórakozás

Wolf Kati: előre borítékolható volt a kudarc?

Sokak szerint a 22. helyezés az országnak szól, nem a magyar énekesnőnek és a tehetségének.

Hazaérkezett Németországból vasárnap délután Wolf Kati. Az énekesnőt rajongói várták leszállás után a repülőtéren, a Blikk beszámolója szerint tapssal és virággal fogadták, amikor belépett a terminálon. A helyszínen is azt nyilatkozta: rengeteg bíztatást kapott határon innen és túl, számára az a legfontosabb, hogy a közönség mit szól a produkcióhoz. Elmondta azt is, hogy a szombati döntős szereplése szerinte sokkal jobb volt, mint a szerdai eldöntős, mert addigra pótolni tudták a hiányosságokat, amelyeket saját magánál látott. Elképesztő volt, hogy a düsseldorfi arénában mindenki állva tombolt és énekelték a dalt – fogalmazott.

Wolf Kati facebookos oldalán az egyik friss kommentben azt írták, hogy az egész Eurovízió szerintük egy nagy átverés, és a magyar dal ezerszer több volt, mint a győztes azerbajdzsáni. Egy másik szerint “a 22. helyezés az országnak szól, nem a Katinak és a tehetségének. Ennyire utálják a magyarokat a nagyvilágban“. Többen megjegyezték, hogy újra a versenyben csalódtak, nem a dalban, illetve hogy kevés előadónál tomboltak ennyire az arénában, mint Katinál. Írták azt is, hogy a YouTube-on valamint az iTunes letöltési TOP 100-as listáján kiemelt helyen van a “What about my dreams?“. Kritika is volt a hozzászólások között: a vokál és a koreográfia egy kommentelő szerint csapnivaló volt.

A hvg.hu munkatársa vasárnapi elemzésében azt írta: “Kétségtelen, Wolf Kati a dala és előadása alapján bőven befért volna a mezőny első felébe, mégis hátulról lett a negyedik. S ennek több oka volt. Az ilyenkor szokásos és ezúttal is bő teret kapó önsajnálat, önámítás és politikai ostobaság csupán a lényeget elkenő üres fecsegés, mert az alapproblémát inkább itthon kellene keresni: egyrészt a politikában, másrészt a médiában, s ennek nyomán a magyar mentalitásban, az önértékelési zavarainkban, a helyzetértékelésünkben“.

A metropol.hu szerzője szerint idén “különösen a Felvidékről érkezett a korábbi évekhez képest kevés szavazat, ami még akkor is elgondolkodtató, ha állítólag számos Szlovákiából érkezett SMS-t hibaüzenettel kapott vissza a feladója. Feltűnő viszont, hogy a korábban bennünket kedvelő németek közül is kevesen voksoltak a magyarokra. Persze, ennek is volt némi előjele, a csodavárást már napokkal korábban lehűtötte néhány német újság lesújtó kritikája Wolf Kati produkciójáról. Tegyük hozzá gyorsan: mindez valószínűleg nem az énekesnőnek szólt”.

AJÁNLOTT LINK:

Wolf Kati kudarcának igazi okairól (HVG.hu)
Wolf Kati tündöklése és bukása (metropol.hu)
Lerohanták a rajongók Wolf Katit (Blikk)
Wolf Kati rajongói oldala a Facebookon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik