Sport

Kubatov Gábor szerint jövőre csak a BL-győzelem lehet a Fradi női kéziseinek célja

Hegedüs Róbert / MTI
Dragana Cvijic, az FTC-Rail Cargo Hungaria beállósa
Hegedüs Róbert / MTI
Dragana Cvijic, az FTC-Rail Cargo Hungaria beállósa
A Ferencváros jó irányban halad, de juthat még feljebb is, jelentette ki Kubatov Gábor elnök a klub alapításának a 125. évfordulója alkalmából a közmédiának adott nyilatkozatában.

„Sose leszek elégedett, nem mondom azt, hogy fönn vagyunk a csúcson, de hogy jó irányban haladunk, hogy fölfelé megyünk, hogy néha a legmerészebb céljainkat is el tudjuk érni, az szerintem egy jó érzés” – mondta a Fradi elnöke. Elárulta, hogy kollégáival szilveszterkor rendszeresen megbeszélik, mit lehet mondani az adott évről és az utóbbi időben másodszor vagy harmadszor mondták, hogy ez egy aranyév, de még mindig lehet a Ferencvárosnak följebb jutnia.

Korábban úgy fogalmazott, hogy a labdarúgócsapat számára a mostani volt a legnehezebb bajnoki idény, és ezúttal azzal indokolta ezt a véleményét, hogy az ellenfelek sokkal felkészültebbek, mint az előző években voltak.

A Fradi ellen még a kiscsapatok is BL-döntőt játszanak. A Fradi ellen mindenki odateszi magát, és ez egyre inkább így van

– tette hozzá, azzal egészítve ki, hogy mindegyik csapat megtanult hatékonyan védekezni.

„Nagyon megszenvedtünk, teljesen váratlanul volt egy olyan időszak, amikor nem vezettük a bajnokságot, és ehhez is meg kellett tanulni alkalmazkodni.”

Az Újpest nem volt sportszerű

A sorozatban hatodszor bajnok Ferencváros az utolsó fordulóban az Újpestet fogadja és annak a mérkőzésnek nagyon komoly tétje is lehet az Újpest bennmaradása szempontjából. Arra a kérdésre, hogy hogyan élné meg, ha a Ferencváros kezében lenne az Újpest sorsa, azt mondta:

Úgy, hogy kiejtenénk az Újpestet.

Elismerte, hogy nem túl sportszerű, amit mond, de felidézte, hogy amikor a Ferencvárost kizárták és így nem szerepelhetett az élvonalban, tort ültek rajtuk.

„És ott nem hallottam egyetlen olyan hangot sem, hogy azért a Fradi nélkül nehéz egy bajnokság, derbi nélkül nem lehet” – mondta.

Megemlítette, hogy amikor az Újpest 6-0-ra megverte a Ferencvárost lelátói magazint neveztek el erről, majd amikor az FTC a saját pályáján verte meg 6-0-ra az Újpestet, ezt abbahagyták.

„A sport pont erre tanítja meg az embert, hogy ne legyen fellengzős és ne legyen nagyképű, és hogy legyen benne szolidaritás meg sportszerűség. És az Újpest ebben a helyzetben nem volt sportszerű” – vélekedett Kubatov Gábor.

Sosincs nyugalom

Szóba került a nyári átigazolási időszak is, hogy meg lehet-e adott esetben tartani Dejan Stankovic vezetőedzőt, vagy a kiemelkedő játékosokat.

„Stankovic egy olyan ember, aki Olaszországban kelendő. És lehet, hogy olyan ajánlatot kap, amit nem tud visszautasítani. És lehet, hogy a helyében én se tenném azt. De hát pont ez a szépsége a futballnak, itt sosincs nyugalom” – fogalmazott a klubelnök, aki fájlalná, ha a tréner elmenne, de nekik mindig készen kell állniuk egy ilyen helyzetre.

Hozzátette, hogy a játékospiacon is mindig történik valami. Példaként Marquinhost említette, akire volt vevő a télen, nagyon komoly pénzt kaptak volna érte, de nem engedték el. Ha viszont nyáron is lesz vevő, el kell majd engedniük.

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehetne a Ferencváros még jobb csapat, a pénzügyi hátteret említette a klubelnök, azt mondta, hogy

nekik 50 millió euró a költségvetésük, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutó csapatoknak pedig egymilliárd.

Szóba került az is, hogy klub új sportszergyártó partnerét nyáron, a bajnokság után fogják bejelenteni. Ezzel kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta, a Nike sajnálatukra két évvel ezelőtt jelezte, hogy nem folytatja az együttműködést, ezért meghívásos pályázatot hirdettek meg, és 10-12 sportszergyártótól kértek ajánlatot és kihozták a lehető legjobbat a mostani helyzetből.

Fradistának nem lehet más a célja

A női kézilabdára áttérve arra a felvetésre, hogy mennyire reális célként Bajnokok Ligája-győzelmet megfogalmazni, úgy reagált, hogy szerinte nagyon.

„Én nem is tudok nagyon másra gondolni. Nem tudom azt mondani, hogy csak a Final Fourba szeretnénk bekerülni. Idén szerintem még nem reális, de nyáron úgy megerősítjük a keretünket, ezt be is jelentettük, olimpiai és világbajnokokkal, BL legjobb játékossal, hogy szerintem jövőre elérhető. Ezzel a komolysággal kell nekiállni a következő idénynek.”

Fradistának nem lehet más a célja, csak az, hogy följusson a csúcsra

– mondta.

A nyári játékokat illetően emlékeztetett rá, hogy amikor a klub élére került, csak egy-két versenyző utazott olimpiára a klubból.

„Emlékszem, szűköltem a számok miatt. Most az is lehet, hogy harmincfős delegációnk lesz az olimpián. Velük szemben nincs elvárás, mert az elvárás az a sportolókban van” – hangsúlyozta.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik