Közélet

A köztársasági elnök kinevezte Bíró Marcell utódját, aki kilenc éven át felügyelheti a szabályozott tevékenységeket

MTI
MTI

Sulyok Tamás köztársasági elnök – Orbán Viktor javaslatára – új elnököt nevezett ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság (SZTFH) élére. Nagy Lászlót mandátuma kilenc évre szól.

Nagy eddig általános elnökhelyettes volt, és közel három év után váltja Biró Marcellt a szervezet élén, aki március óta a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója tisztséget tölti be.

Dr. Nagy László célja, hogy innovatív szemlélettel kiszámítható szabályozási és működési környezetet teremtsen a Hatóság felügyelete alá tartozó, nemzetgazdasági szempontból kiemelt, stratégiai ágazatokban

– írja az SZTFH közleménye, amiből az is kiderül, hogy Nagy korábban több mint négy éven át vezette a Szerencsejáték Felügyeletet.

A 2021 őszén létrehozott SZTFH felügyeli a dohánykereskedelmet, a szerencsejáték-piacot, a bírósági végrehajtást, a felszámolói névjegyzéket, és látja el a koncessziós feladatokat. A felügyeleti hatóság központi költségvetési szervként működik, a vezetőjét pedig csak kivételes körülmények között lehet felmenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik