Forma-1

Daniel Ricciardo elhagyja a Red Bullt

Alig kezdődött el a nyári szünet a 2018-as Forma-1-es szezonban, a Red Bull csapata máris bombahírt közölt: az istálló nem hosszabbít ausztrál pilótájával, Daniel Ricciardóval, így szezon végén távozik. Már korábban is lehetett hallani erről pletykákat, sőt a Ferrarival is összeboronálták többször az előzésspecialistát, de biztosat most tudtunk meg először.

Tiszteletben tartjuk Daniel döntését és sok sikert kívánunk neki a jövőben. Köszönettel tartozunk neki, az elkötelezett munkájával hatalmas szerepet játszott a csapat életében 2014 óta. Számtalan lehetőségünk van, folytatjuk a keresést, hogy megtaláljuk Max Verstappen csapattársát a 2019-es idényre. Addig is még hátra van 9 futam, egyelőre az a legfontosabb, hogy ezeken a lehető legjobb eredményt érje el Max és Daniel.

– áll a szűkszavú közleményben.

Az tehát egyértelmű, hogy Ricciardo döntése volt a távozást, ám nem a Ferrarinál kötött ki, hanem a Renault csapatát választotta. Röviddel a Red Bull bejelentése után ugyanis a franciák közzétették, hogy 2019-től náluk folytatja az ausztrál, sőt Nico Hülkenberg már közös képet is feltöltött – ami fölveti a kérdést, mi lesz Carlos Sainz sorsa?

Kiemelt fotó: AFP/Loic Venance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik