Forma-1

Hamilton piszok gyors, gondban van a Ferrari

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj második szabadedzésén, pénteken. A címvédő és a vb-pontversenyben élen álló brit pilóta mögött a Red Bull két versenyzője, az ausztrál Daniel Ricciardo és a holland Max Verstappen zárt. Ricciardo az első szabadedzésen a gumifalba csapódott.

Spanyol Nagydíj: Ricciardo a gumifalba csapódott
Pénteken 11 órakor kezdődött el a 2018-as Spanyol Nagydíj első szabadedzése, de a kőrözés a barcelonai aszfalton nem tartott sokáig.

A Hamiltonhoz hasonlóan négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel (Ferrari) autózta a negyedik leggyorsabb időt, míg az első gyakorláson élen záró Valtteri Bottasé (Mercedes) volt az ötödik legjobb köridő.

A Ferrari kicsit aggódhat, ugyanis Kimi Räikkönen autója azt még kibírta, hogy a négyes kanyarban meglátogatta a kavicságyat, viszont szűk negyven perccel a szabadedzés vége előtt vissza kellett mennie a boxba, mert valami, eddig nem tisztázott probléma adódott az autójával. Ami biztos, hogy egyszer csak pocsék hangja lett a Ferrarinak, majd rászóltak, hogy állítsa le a versenygépet.

Nyitókép: LLUIS GENE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik