Foci

Az Atletico döntetlennel kezdte a bajnokságot

Az Atlético Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Valencia otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójának hétfői játéknapján. Az előző idény negyedik és második helyezettjének meccsén Angel Correa a 26. percben remek labdát kapott Antoine Griezmanntól, majd higgadtan a kapuba lőtt. Félelmetes, de a 2018-as naptári évben ez volt a francia támadó 31. tétmeccse az Altetiben és mindegyiken gól fűződött a nevéhez: idén 22 gól és 9 gólpassz a mérlege.

Minden erejét mozgósította a Valencia az egyenlítés érdekében, közel sem volt egyoldalú, vagy unalmas a meccs, de a gól csak nem jött össze. Szünet után viszont igen, nem sokkal a második félidő megkezdése után Rodrigo Machado egyenlített, Diego Godín szarvashibáját kihasználva.

A végig rendkívül aktív Valencia tovább rohamozott, Gabriel a kapufát is eltalálta, majd a csereként beálló Michy Batshuayi is óriási helyzetbe hozta Daniel Wasst, ám Jan Oblak szenzációs védésével megtartottak egy pontot a Matracosok.


A Valencia nagyon erőteljes bemutatót tartott abból, hogy idén mire számíthatunk tőlük, Diego Simeone csapata örülhet, hogy egyáltalán pontot szerzett.

Végeredmény – La Liga, 1. forduló

Valencia – Atlético Madrid 1-1 (0-1)
Gólszerző: Rodrigo 56. ill. Correa 26.

Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik