Belföld csatatér 2024

Karácsony mellett még két párbeszédes van az ellenzéki fővárosi lista elején

MTI
MTI

A Fidesz-KDNP fővárosi listája után felkerült a Választás.hu-ra a Karácsony Gergely főpolgármester vezette Párbeszéd–Zöldek–DK–MSZP lista is.

A 69 nevet felsoroló lista első tizenöt helyezettje:

 1. Karácsony Gergely
 2. Szaniszló Sándor
 3. Tüttő Kata
 4. Barabás Richárd
 5. Déri Tibor
 6. Béres András
 7. Keszthelyi Dorottya
 8. Horváth Csaba
 9. Jószai Attila
 10. Bakai-Nagy Zita
 11. Bodnár Zoltán
 12. Lukoczky Károly
 13. Nemes Gábor
 14. Sólyomfi Andrea Hanna
 15. Nagy Richárd György

A főpolgármestert a listán tehát a DK fővárosi frakcióvezetője és XVIII. kerületi polgármestere, Szaniszló Sándor, valamint Tüttő Kata főpolgármester-helyettes követi, a legtöbb ellenzéki kerületi polgármester viszont nem kapott befutó helyet.

Alighanem Karácsony érdekérvényesítésének köszönhető, hogy az első hat helyből hármat a kutatásokban nem éppen acélos Párbeszéd–Zöldek foglalhatott el. A főpolgármester mögött előkelő helyet kapott a XI. kerületi alpolgármester, a párt társelnöke, Barabás Richárd, és a III. kerületi pártelnök, Béres András is.

Érdekesség, hogy Horváth Csaba, aki kerületében, Zuglóban nem tudott ellenzéki egységet teremteni maga mögött, a 8. helyre került, messze megelőzve ezzel többek között polgármester társai közül a kispesti Gajda Pétert, az erzsébetvárosi Niedermüller Pétert, az óbudai Kiss Lászlót és a újbudai László Imrét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik