Belföld csatatér 2024

Karácsony mellett még két párbeszédes van az ellenzéki fővárosi lista elején

MTI
MTI

A Fidesz-KDNP fővárosi listája után felkerült a Választás.hu-ra a Karácsony Gergely főpolgármester vezette Párbeszéd–Zöldek–DK–MSZP lista is.

A 69 nevet felsoroló lista első tizenöt helyezettje:

  1. Karácsony Gergely
  2. Szaniszló Sándor
  3. Tüttő Kata
  4. Barabás Richárd
  5. Déri Tibor
  6. Béres András
  7. Keszthelyi Dorottya
  8. Horváth Csaba
  9. Jószai Attila
  10. Bakai-Nagy Zita
  11. Bodnár Zoltán
  12. Lukoczky Károly
  13. Nemes Gábor
  14. Sólyomfi Andrea Hanna
  15. Nagy Richárd György

A főpolgármestert a listán tehát a DK fővárosi frakcióvezetője és XVIII. kerületi polgármestere, Szaniszló Sándor, valamint Tüttő Kata főpolgármester-helyettes követi, a legtöbb ellenzéki kerületi polgármester viszont nem kapott befutó helyet.

Alighanem Karácsony érdekérvényesítésének köszönhető, hogy az első hat helyből hármat a kutatásokban nem éppen acélos Párbeszéd–Zöldek foglalhatott el. A főpolgármester mögött előkelő helyet kapott a XI. kerületi alpolgármester, a párt társelnöke, Barabás Richárd, és a III. kerületi pártelnök, Béres András is.

Érdekesség, hogy Horváth Csaba, aki kerületében, Zuglóban nem tudott ellenzéki egységet teremteni maga mögött, a 8. helyre került, messze megelőzve ezzel többek között polgármester társai közül a kispesti Gajda Pétert, az erzsébetvárosi Niedermüller Pétert, az óbudai Kiss Lászlót és a újbudai László Imrét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik