Sport koronavírus

Eltörölhetik a wimbledoni tenisztornát a koronavírus miatt

Az egyik leghíresebb Grand Slamnek, a wimbledoni tenisztornának otthont adó All England Club bejelentette, hogy hamarosan megtárgyalják, mi legyen a 2020-as torna sorsa. Az eredetilet június 29-től július 12-ig tartó verseny sorsa a koronavírus miatt változhat meg, a hivatalos bejelentés szerint vagy eltörlik, vagy elhalasztják.

Ebből az is kiderül, a nézők nélkül rendezett torna fel sem merült, de Richard Lewis vezérigazgató szerint az emberek biztonsága az első.

Az emberek egészségénél nem lehet semmi sem fontosabb, mi pedig elkötelezettek vagyunk, hogy felelősségteljes döntést hozzunk. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a 2020-as terveinket fixálni tudjuk, ezért a következő héten döntést hozunk

– áll a szerdai bejelentésben.

Nem a wimbledoni tenisztorna az első, amelyet felülír a koronavírus-járvány: a Roland Garrost májusról szeptember 20. és október 4. közé tették át a szervezők.

Kiemelt képen Nicolas Mahut, akit eltalált a labda a férfi páros 2019-es döntőjében. Fotó: Atsushi Taketazu / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik