Sport koronavírus

Teniszbotrányt okozhatnak az önjáró Garros-szervezők

Alaposan felkavarta a teniszvilágot a francia szövetség keddi döntése, miszerint a koronavírus-járvány miatt az idei Roland Garros rajtját május 25-ről szeptember 20-ra halasztották, írja a Guardian.

A teniszezők dühöngnek, mert velük senki sem egyeztetett, közben az is lehet, a legnagyobb sztárok nem is indulnak el Párizsban.

Az ok igen egyszerű: az új időpont idejére sok sztárnak lekötött programja van. Szeptember 25-27-e között rendezik ugyanis a Laver-kupát Bostonban, és a viadalra már most elkelt az összes jegy.

A tornán hat-hat teniszező képviselné az Európa- és a világválogatottat, a Björn Borg és John McEnroe vezette csapatokban olyan világnagyságok játszanak, mint a svájci Roger Federer, a német Alexander Zverev, az ausztrál Nick Kyrgios vagy az amerikai John Isner, akik eddig mindhárom alkalommal szerepeltek a versenyen.

Idén indulna a tervek szerint az osztrák Dominic Thiem, a görög Sztefanosz Cicipasz és a spanyol Rafael Nadal is, márpedig ha a 12-szeres Garros-bajnok a Laver-kupát választja, nélküle a francia nyílt teniszbajnokság fabatkát sem ér.

Nem beszélve arról, hogy a Roland Garros szeptember 20-i időpontja sok más tornával is ütközne, a férfiak Metzben, Szentpétervárban, Csengtuban, Szófiában, Csuhajban, Pekingben és Tokióban, a nők Kuangcsuban, Szöulban, Tokióban, Vuhanban és Taskentben lépnének pályára.

Kiemelt fotó: Mehdi Taamallah / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik