Light

A Pókember tényleg majdnem csatlakozott a Bosszúállókhoz

pókember (pókember)
pókember (pókember)

A Sonyt ért hekkertámadás óta most már nemcsak filmek, de belső levelezések is az internetre kerültek, érdekes információkkal.

 

Nem lehet tudni, hogy valóban a Sony által vizionált Észak-Korea által fizetett kalózok állnak-e a hekkertámadás hátterében, de a pár hete történt incidens egyre rosszabb fényt vet a stúdióra. A 11 TB (11 ezer gigabájt) mennyiségű interneten elérhető „bizalmas” és „szigorúan bizalmas” adat közül a Washington Post kiszúrt néhány érdekeset. A céges levelezésekből kiderült például, hogy a vezetők egyrészt folyamatosan elégedetlenek a saját filmjeikkel, másrészt hatalmas a káosz a készülő alkotásokkal kapcsolatban, sőt Angelina Jolie és Adam Sandler gyalázása is napi téma volt, nem beszélve a különböző belharcokról.

Most újabb különlegesség látott napvilágot, mely szerint a Marvel karakterek zömét is birtokló Disney komoly levelezést folytatott a Sonyval azért, hogy Pókember feltűnjön a Bosszúállók között. Mint ismert, az Amerika Kapitány előkészületi fázisban lévő harmadik része a Civil War alcímet viseli, ami a magyarul is megjelent Polgárháború című nagyszabású képregénytörténet adaptációja lesz majd. Ennek középpontjában Pókember áll, aki Tony Stark, a Vasember tanácsára az emberek elé áll, és felfedi titkos identitását. A dolgot nem ok nélkül teszi, elvileg a regisztrációs törvény minden álarcos igazságosztót erre kötelez, s emiatt a szuperhősök tábora két részre szakad, a törvényt támogató Vasemberére, illetve az ellenző Amerika Kapitányéra.


A történetben tehát hangsúlyos szerep várna Pókemberre, de a Sony szemlátomást nem engedné el egyik legfontosabb brandjét, és inkább saját maguk profitálnának belőle. Ezzel kapcsolatban azonban nagy a fejetlenség a Sony-s fejekben, ugyanis az idén bemutatott A csodálatos pókember 2 nagy csalódás volt a rajongók számára, így első körben a stúdió 2016-ról áttolta 2018-ra az esetleges folytatás időpontját, sőt belengette a hálószövő ellenségeiből verbuválódott Sinister Six spin-off ötletét, sőt még egy női szuperhősös film (Fekete Macska) gondolata is felmerült. A levelezésből kiderül, volt egy olyan opció is, hogy a Sony hagyja újra újraindítani a Pókember-sztorit, átadná az elkészítési jogokat a Marvelnek, és csupán a kreatív kontrollt birtokolta volna tovább.

Mint látható, minden fronton nagy a zűrzavar a Sonynál, s a Pókember sorsa talán a legkisebb gond az egész stúdió számára. Egy biztos, a képregényfeldolgozásokért rajongók akkor járnának a legjobban, ha a hálószövő valahogy mégis a jogok eredeti tulajdonosához, a Marvelhez kerülne vissza.

Forrás: Washington Post

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik