Nagyvilág

A román kormányfő lelkendezik: „Megelőztük Magyarországot!”

A munka ünnepe alkalmából a dolgozókat köszöntötte Marcel Ciolacu, Románia kormányfője, aki háláját fejezte ki mindazoknak, akik megszakítás nélkül dolgoznak az alapvető szolgáltatások biztosításáért, akár az állami, akár a magánszektorban. A Transtelex beszámolója szerint a román miniszterelnök igen bizakodó hangot ütött meg: azon túl, hogy a dolgozóknak elmondta, a kormány továbbra is küzdeni fog azért, hogy jövedelmük növekedjen, azon elképzeléseiről is beszélt, melyek szerint hamarosan Románia lesz az az ország a térségben, ahol a legmagasabbak lesznek az alkalmazottak bérei.

Miután megelőztük Magyarországot, meggyőződésem, hogy Lengyelországot is megelőzhetjük, és hamarosan a románok lesznek a legjobban fizetett munkavállalók Európa ezen részén! Mert megérdemlik!

– tekintett optimistán a jövőbe Ciolacu.

A román kormányfő nem a levegőbe beszélt, amikor a román és a magyar bérek viszonyát feszegette: a hét elején a 24.hu is megírta, hogy jelen pillanatban jobbak a román fizetések az itthoniaknál, a fogyasztási adatok tekintetében pedig még nagyobb az előnye a keleti szomszédnak.

Kapcsolódó
Már Romániában is magasabbak a bérek, mint nálunk
A fogyasztási adatokat tekintve még nagyobb a román előny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik