Gazdaság

Rogán Antal kabinetfőnöke több mint 800 millió forintot keresett tavaly cégeivel

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Sikeres évet zártak tavaly Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a cégei – derült ki a társaságok frissen megjelent pénzügyi beszámolóiból.

A részben állami tulajdonba került Vodafone új vezetésében is helyet kapott, és a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiban is többször felbukkanó Nagy Ádám érdekeltségében álló társaságok 2023-ban több mint 800 millió profitot termeltek.

A legnagyobb nyereséget a főtevékenységben bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikk kiskereskedelmével foglalkozó Asztalkultúra Kft. termelte.

A Nagy Ádám kizárólagos tulajdonában álló társaság 666 millió forint profitot hozott, amiből 200 milliót osztalékként fel is vesz a kabinetfőnök.      

Továbbá százmillió forintos profittal zárta a tavalyi évet a szintén Nagy kizárólagos tulajdonát képező Nadan Property Kft. is. Az ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó társaságból nem vett ki osztalékot a tulajdonos. Ez az a cég, amelyik korábban megvásárolta a Végrehajtói Kar tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt.-től a Szegedi út 35-37. alatti 1800 négyzetméteres ingatlant, nem sokkal azelőtt, hogy a kar elnökét, Schadl Györgyöt letartóztatták.

Ezeken kívül egy harmadik cég, a Nagy Ádám többségi érdekeltségében álló, illatszer-kiskereskedelemmel foglalkozó Dora Natura Kft is hozott 37 millió forintot a tulajdonosoknak, de ebből a társaságból sem vettek ki osztalékot.

Nagy Ádám nevét a vasárnapi önkormányzati és EP-választásokon második legnagyobb párttá előlépett Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter is emlegette korábban. Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje a Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara neveket úgy azonosította, hogy Rogán Antalról, Nagy Ádámról, és Rogán Barbaráról van szó. Magyar egy titokban rögzített felvételt is közzétett, amelyen volt felesége még igazságügyi miniszterként arról beszélt Rogán Antallal kapcsolatban, hogy kihúzatták magukat a Völner-Schadl-ügy ügyészségi irataiból. 

Kapcsolódó
Hiába a súlyos nyomozati állítások, Rogán Antal kabinetfőnökéről szó sem esik a Schadl-ügy vádiratában
Bár a nyomozati iratok szerint Schadl György egyetemi vizsgákat intézhetett Nagy Ádámnak, ez hiányzik a vádiratból, ahogy az is, hogy a végrehajtók elnöke kék villogóval járt a buszsávban, és ki akart rúgatni egy bírót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik