Élet-Stílus

Pásztor Erzsi: Szinte csak azoknak sikerül jó szerepeket kapni, akiknek a férjük rendező, operatőr vagy forgatókönyvíró

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA
Szerinte a színészi pálya kiszolgáltatott.

Pásztor Erzsi lányával közösen szerepel a Meglepetés címlapján, interjút is adtak a magazinnak. Mint kiderült, Holl Henriette 35 évig Olaszországban élt, három évvel ezelőtt költözött haza édesanyja, a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő tanácsára.

Holl nem mindig örült annak, hogy szülei színészek (édesapja Holl István Jászai Mari-díjas magyar színművész volt), annak idején az osztálytársai is csúfolták őt emiatt. Sosem akarta a szülei pályáját folytatni, amit Pásztor Erzsi nem is bán.

Amikor Heni kicsi volt, azt mondtam neki: »Ebben az országban csak akkor érdemes színésznőnek lenni, ha Törőcsik Marinak hívják az embert. És mivel ő már van, felesleges még egy.« Kiszolgáltatott pálya a miénk. Szinte csak azoknak sikerül jó szerepeket kapni, akiknek a férjük rendező, operatőr vagy forgatókönyvíró

– mondta a színművész, aki 88 éves korában is aktív életet él. Bár ízületi gyulladása miatt vannak fájdalmai, amit injekcióval enyhít, esténként továbbra is színházban játszik.

Amikor színpadon vagyok, értelme van az életemnek. A munka nekem nagyon fontos. Úgy döntöttem, hogy a saját lakásomban maradok, és amíg a Jóisten megengedi, szórakoztatom a közönséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik