Élet-Stílus

Gáspár Laci fiatalon bányában is dolgozott: Büszke vagyok rá, hogy ilyen munkákban is volt részem

Szabó Gábor / RTL
Szabó Gábor / RTL
Vízvezeték-szerelőnek tanult, de mindig a zenélés volt a nagy álma.

Gáspár Laci volt a Három igazság legutóbbi epizódjának vendége. Az énekes a műsorban őszintén mesélt kétkezi munkáiról és kitartó zenei próbálkozásairól. Felidézte, hogy egyszer egy fél nyáron keresztül bányában dolgozott: 16 éves korában kisegítő munkásnak vették fel.

El kellett indulnunk három órakor, hogy odaérjünk fél hatra, hatkor kezdődött a műszak. Este fél nyolc, fél kilencre értünk haza. Azt sose felejtem el, hogy mikor hazaértem, nem tudtam, mit csináljak: gyorsan vacsorázzak, zuhanyozzak vagy aludjak egyből, mert megint kelni kell fél háromkor. Az kemény élet volt, de amúgy büszke vagyok rá, és örülök neki, hogy ilyen munkákban is volt részem

– mondta el ezzel kapcsolatban.

Elárulta, gyertyaöntőként és bútorgyárban is dolgozott, de az életében mindig ott volt a zene. Társai sokszor mondták neki, hogy nem oda való, énekesnek kell lennie.

Gáz-, víz- és központi fűtés szerelőnek tanultam, amit nem szerettem csinálni, csak anyuék miatt jártam oda. Igazából elvégeztem, de nem tudok semmit, tehát ha otthon csöpög a csap, nem tudom megcsinálni, mert nem szerettem. A mai napig is így van: amit szeretek, azt tudom csinálni. Amit nem szeretek, azt hiába tanulom, hiába próbálom, azt egyszerűen nem fogom tudni csinálni.

Az áttörést hozó 2004-es Megasztár a negyedik tehetségkutató volt, amin elindult.

Oda már nem sok reménnyel jelentkeztem, azért, hogy ne rajtam múljon. Akkor igazából már abba is beletörődtem volna, ha basszusgitáros leszek. Mindig azt mondtam, hogy nekem nem kell több pénz, mint amit most megkeresek olyan munkával, amit nem szeretek csinálni. Ugyanennyi pénzt keressek, csak azzal, amit a legjobban szeretek csinálni, a zenével, és akkor én már boldog ember lehetek. Vittem a basszusgitáromat, és gondoltam, ha nem is futok be, nem is kerülök be a műsorba, de minél több zenész lássa, hogy én basszusgitározom, hátha egy zenekarba bekerülök

– fogalmazott Gáspár Laci, aki végül harmadik helyen végzett a TV2 tehetségkutatóján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik