Élet-Stílus

Nézze meg a világ első tüsszentéstérképét!

tüsszentés (tüsszentés, )
tüsszentés (tüsszentés, )

Gondolta, hogy a világ különböző részein különféleképpen tüsszentünk? És azt, hogy a tüsszögés különféleképpen gyógyítjuk?

A német WDR, videókkal felspékelve összeállította a tüsszentés világtérképét. New York, Amerikai Egyesült Államok. Az emberek azt mondják tüsszentéskor, hogy “ahúúúú”, és nem a tenyerüket teszik a szájuk elé, hanem a könyöküket. A megfázást legszívesebben anyu húslevesével orvosolják. Mivel a városban nagy a tömeg, érdemes kezet mosni egy metróút után.

Cancun – Mexikó: “Accsu” – tüsszentenek Mexikóban, de mondanak “hacsit” is. A ragyogó napsütés miatt errefelé a megfázás nem túl gyakori, de ha valaki mégis elkapja, akkor sem esik kétségbe, mert tudja, hogy úgyis gyorsan rendbe jön. Sok citrommal gyógyítják.

Sao Paulo – Brazília: Ha valahol a világban még Mexikónál is kevesebben fáznak meg, az Brazília. De azért néha beleesnek, ilyenkor “acsim” a kulcsszó, és ők is rávágják, hogy “egészségedre”.

Kép forrása: Thinkstock

Manchester – Nagy-Britannia: A pedáns angolok tüsszentése már nagyon hasonlít a mi “hapcinkra”. Mindig hordanak maguknál zsebkendőt, ebbe törlik az orrukat, és nem szeretik, ha valaki az üres tenyerébe tüsszent, vagy az alkarjában törli meg az orrát. Az neveletlen dolog.

Moszkva – Oroszország: A zsebkendő használata is itt kötelező egy “pcsi!” után. Az oroszok nagyon figyelnek arra, hogy ha megfáznak, melegen tartsák a lábukat, és van egy furcsa gyógymódjuk is: folyékony jóddal kenik be a lábukat és a homlokukat. Ha nekik beválik…

Teherán – Irán:  Az emberek egy “aci” kedvéért azonnal megszakítják azt, amit éppen csinálnak, a tüsszentést ugyanis komolyan kell venni. Viszont nem szívesen fújnak orrot mások előtt, mert hangos és egészségtelen. Mézes teával kúrálják magukat legszívesebben.

Kíváncsi, mi a helyzet Japánban, Egyiptomban és Tanzániában? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik