Belföld

Követték az 52-es villamosról Határ útnál leszálló férfit, majd eszméletlenre verték és sorsára hagyták a Kiserdőben – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Fegyházba küldené a Fővárosi Főügyészség azt a három személyt, akik eszméletlenre verték, kirabolták, majd sorsára hagyták ismerősüket két és fél évvel ezelőtt a Határ útnál lévő Kiserdőben.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a két harmincas férfi és a 23 éves nő az 52-es villamoson utazott a Határ út metróállomás felé, amelyre egy ismerősük, a későbbi áldozat is felszállt. A két férfi odament az ittas és bódult állapotban lévő ismerőséhez és felszólították, hogy adjon nekik pénzt, de az nem adott nekik.

A bódult férfi  le akart szállni a Nagykőrösi út – Határ út megállóban. Az egyik férfi elkövető ekkor hátulról a társa irányába lökte őt, aki ököllel fejbe vágta.  Az inzultált férfi ezután leszállt a járműről, a trió azonban követte, majd arról győzködte, hogy felejtse el a villamoson történteket.

A beszélgetés után a sértett elindult a Kiserdő felé, de a trió vele ment, hogy kirabolja Az erdős rész széléhez érve a két férfi rátámadt a sértettre, és az értékeit követelte. A bántalmazásban a nő is részt vett. A verést még akkor sem hagyták abba, amikor az áldozatuk már a földre került. Amikor észlelték, hogy a férfi elvesztette az eszméletét, akkor magukhoz vették a férfi kabátját, majd elfutottak.

Ezt követően kivették a kabátból a benne lévő pénzt és telefonokat, majd visszamentek a földön fekvő, még mindig eszméletlen állapotban lévő áldozatukhoz, beljebb húzták az erdőben, s mellé tették a kabátját is.

Az összevert férfi később magához tért, majd kigyalogolt az utcára és egy járókelőtől kért segítséget, aki mentőt hívott hozzá. A megvert férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség három napon belül azonosította és elfogta az elkövetőket.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a csoportos rablás bűntettével és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolt társaság tagjaira azzal, hogy az egyik férfi és a nő korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is rendelje el. A felvételen az látható, ahogy az elkövetők elfutnak a bűncselekmény után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik