A következő élő közvetítés része Bejelentette a kormány a csok plusz részleteit

Változik a csok rendszere, jön a csok plusz

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Családpolitikai témában tesz bejelentést Csák János, aki elmondta: Magyarország Európa legcsaládbarátabb kormányzata. Az otthonteremetési támogatásra eddig 750 milliárd forintot szántak. A miniszter szerint azonban megcsappant a városi csok-ra irányuló kereslet, ezért változtatnak a rendszeren. A  falusi csok rendszere maradt, de az 5 ezer fő feletti településeken csok plusz vezetnek be. A hitel 15, 30 illetve 50 millió forint lesz. Három százalék kedvező kamatozású, tíz százalék önrésszel. 10-től 25 évig terjedhet a hitel futamideje.

Az anyák 41 éves korukig vehetik fel a hitelt – hangsúlyozta a miniszter. A kedvezményes kamatozású hitelt telekvásárlásra nem lehet igényelni. Az első közös otthon érdekében 80 milliós határt húztak meg, új lakásba költözés esetén 150 millió az értékhatár. Felújítás esetén húsz százalék önrész kell, hogy legyen.

Az első évben nem kell tőkét törleszteni, az első gyermek megszületése után hitelmoratóriumot kérhetnek a szülők. Második gyermek születése után tízmillió forintot elengednek – tette hozzá Csák János.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik