Belföld

A Time a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta a Meseország mindenkié projektkoordinátorát

CEU / Adrián Zoltán, Képszerkesztőség
CEU / Adrián Zoltán, Képszerkesztőség

A TIME a CEU Demokrácia Intézet kutatóját, Rédai Dorottyát a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta a ma megjelent 2021-es TIME100 listáján. Rédai a Labrisz Leszbikus Egyesület által 2020-ban megjelentetett Meseország mindenkié című mesekönyv projektkordinátora, közölte a CEU.

Az, hogy bekerültem a TIME100 listára, nagy megtiszteltetés számomra és a Labrisz számára is, nemzetközi elismerése a projektben végzett hatalmas munkánknak

– közölte Rédai.

Tovább bátorít, hogy folytassam a munkám abban a rendkívül ellenséges politikai környezetben, amelyben most élünk. Azt az üzenetet közvetíti, hogy nagyon fontos az, amiért dolgozunk, és remélem, hogy más aktivistákat is arra ösztönöz majd a régióban, hogy továbbra is foglalkozzanak az LMBT+ kérdésekkel, még akkor is, ha ez nehéz, kimerítő és néha félelmetesnek vagy reménytelennek tűnik.

A listára még egy magyar került fel, Karikó Katalin biokémikus, kutató biológus, az mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, akinek a Pfizer-Biontech koronavírus-elleni oltását köszönhetjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik