Élő Belföld

Megvan a kétharmad a Fidesznek

Az Együtt két esélyes jelöltje jól áll

Szigetvári Viktor lapunknak úgy nyilatkozott, hogy információik szerint Szabó Szabolcs és Vajda Zoltán is jól áll, Szabó vezet Németh Szilárrdal szemben, Vajda pedig fej fej mellett halad a fideszes Szatmáry Kristóffal.

Csárdi Antal: A budapestiek két dologra mondtak nemet

Az Index nemrég arról írt, hogy Csárdi Antal tíz körzetből kilencet is megnyert, ezzel kapcsolatban az LMP Budapest 1. választókerületi jelöltje a 24.hu-nak azt mondta, nem tudja, honnan jönnek ezek az eredmények, szerinte érdemes megvárni a hivatalos eredményeket, de természetesen nagyon örülne, ha ez igaz lenne.

Csárdi szerint a magas részvétel Budapesten azt jelzi, hogy a budapestiek nemet mondtak két dologra. Egyrészt a Fidesz korrupcióra épülő kormányzására, másrészt pedig elutasították azt, hogy Orbán szerint Budapest csak egy irodalmi kérdés.

Nekünk Budapest az otthonunk, a hazánk, ugyanúgy, mint Magyarország, nem mehet ez úgy tovább, erre utal ez a magas részvétel

– közölte.

Hozzátette, nagyon sok pozitív visszajelzést kapott ma is és az elmúlt hetekben egyaránt, szerinte a budapestiek tele vannak tűzzel és reménnyel, ő pedig azért fog dolgozni, hogy a reményük megvalósuljon.

A választási eredményt tekintve azt mondta, optimistának tartja magát, úgy érzi, az LMP története legjobb eredményét fogja elérni.

Pálffy Ilonának a választás után van egy ötlete, hogyan lehet elkerülni legközelebb a sorban állást

Törvénymódosítással – mondja a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona vasárnap esti, a választási központban tartott sajtótájékoztatóján arra utalva beszélt erről, hogy az egyik XI. kerületi szavazókörben – ahová 10 ezernél több választó jelentkezett be – kilométeres sor alakult ki estére. Az NVI elnöke emlékeztetett arra, hogy mind az iroda, mind pedig a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábban számos jogszabály-módosítási javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé – például, hogy az átjelentkezés határidejét szerdában jelöljék meg -, ám a törvényt nem tudta módosítani a parlament, mert nem volt meg a szükséges kétharmados támogatottság. Emlékeztetett arra, hogy egy-egy szavazókörhöz átlagosan 800-1000 választópolgár tartozik, ám az átjelentkezők magas száma miatt ez a többszörösére nőhet, ami “iszonyatosan leterheli” az ott dolgozókat. Ahhoz, hogy ezeken a helyeken ne alakuljanak ki hosszú sorok, módosítani kellene a törvényt.

Mint mondta, négy évvel ezelőtt 5 ezren szavaztak átjelentkezéssel a XI. kerületben, most csütörtökön 8 ezren voltak, ez nőtt péntek délutánra 10 700-ra. Hozzátette:

amennyire lehetett, felkészültek a tömegre.

Patyi András, az NVB elnöke a sajtótájékoztatón ehhez kapcsolódva kiemelte: a választópolgárok péntek délután 16 óráig jelentkezhettek át, azaz a választási irodáknak hamarabb kellett befejezni a felkészülésüket, mint ahogy az átjelentkezés határideje lezárult. A területi és a helyi választási iroda mindent megtett – mondta.

(MTI)

Mindenki ásítozik a Jobbiknál

Tényleg baromi nagy az unalom, Karancsi úr fényképén látszik mindez. Pedig szivárognak az eredmények, úgy tűnik, a Fidesz megint kis gömböccé nyeri magát. Talán ezért a keserűség a levegőben. Mellesleg belebegtettek egy sajtótájékoztatót 21.30-ra, de abból nem lett semmi, a pletyka pletyka maradt.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Négy szintje van a fideszes eredményváró mikrotársadalmának

A Bálnán kívüli kivetítős sörözőbe bárki beülhet. A sajtómunkások teljesen elkülönítve, erős ellenőrzésen átesve mehetnek az első emeletra. A Fidesz meghívottjai, a VIP a másodikon fogyaszthatnak, és van elkülönített rész, a VIP VIP-je a párt és a kormány vezetői számára, akik egyelőre a meghívottak között sem mutatkoztak.

Egy migráncs is megjelent a Kétfarkúak buliján

Alakul a hangulat az MKKP “győzelemváró buliján”. Ahogy közeledünk az első eredmények kihirdetéséhez, megjelent az ügyeletes “migráncs” is, aki ragaszkodott hozzá, hogy szigorúan cs-vel írjuk le a titulusát. Hosszabban nyilatkozni nem volt hajlandó, mivel közölte, hogy titkos megbízatást teljesít egy idegen kormány megbízásából, így nem örül a nyilvánosságnak. Arra tippelni sem merünk, kitől kapott utasításokat olvasgathatott éppen a telefonján.

Mindent elmond az eseményről

Hogy a fotósok és újságírók olyan reménytelien ugranak fel, amikor meglátnak egy politikust a helyszínen, mintha éppen a választási eredményeket hozná a postás.

Megérdemli a Fidesz a vereséget

A DK elnöke nem finomkodott, szerinte

Minden értelemben megérdemli a Fidesz vereséget.

A cél Orbán Viktor legyőzése, és a sikert abból a szempontból nézi, hogy meg tudják-e akadályozni Orbán Viktorék további károkozását.

Továbbra is abban bízunk, hogy ez a választás az Orbánnal szembenálló sokaság győzelmét hozza el és megakadályozza azt a történelmi drámát, hogy Magyarország az kormány országrombolásának martalékává váljon.

A Fidesz-kormány kreált háborúkba viszi az országot, tette hozzá Gyurcsány Ferenc, a DK azonban olyan országra vágyik, amely mindannyiunk hazája.

Németh Szilárd kiakadt a tökölésen

Kilenc óra körül a rezsibiztos is megmutatta magát a sajtónak, és arról beszélt a köztévé riporterének: soha többé nem fordulhat elő a mostanihoz hasonló csúszás, hiszen a választási iroda kutya kötelessége úgy szervezni a voksolás, hogy ne alakulhassanak ki rettenetes sorok.

Aztán, harmóniában Gulyás Gergő korábbi megnyilvánulásával, ő is azt a célt tűzte ki, hogy mire meglesz az eredmény, az Fidesz többséget mutasson.

Fotó: Bielik István/24.hu

Gyurcsány: Ez a választás nem volt tisztességes

Ez a választás nem volt szabad és nem volt tisztességes,

kezdte sajtótájékoztatóját Gyurcsány Ferenc. A politikus szerint egy választás megszervezése mutatja meg, hogy egy kormány hogyan tud megfelelni a valóságos kihívásoknak. Ez most a Fidesznek nem sikerült.

Dacára annak, hogy nem szabad és nem tisztességes, derekasan megküzdöttünk. Itt elsősorban a választókra gondolok.

A DK elnöke azt is elmondta: a számokból azt olvasta ki, hogy az ország nagy részének ez egy fontos szavazás volt.

Elkezdtek szivárogni az eredmények

Oláh Lajos hatból hat szavazókörben vezet a Bajkai István előtt.

Szabó Tímea egy körben sokkal jobban áll, mint négy éve, ami akkor iksz közeli volt.

Molnár Gyula is jól áll állítólag.

Az LMP-t megbüntették a XIII. kerületben a szavazók a koordinálás elmulasztása miatt.

70% elsöpri a Fidesz-kormányt? Hát...

Vona Gábor pártelnök még nincs itt a szállodában, csak Dúró Dórával, Z. Kárpát Dániellel és Gyöngyösi Mártonnal találkoztunk (előbb kettő dél óta dekkol itt, reméljük, voltak a csinos wellness-részlegen), utóbbi pedig ki van rendelve a külföldi sajtómunkások mellé „gardedámkódni”, ahogy egy Hvg.hu-s kolléga frappánsan fogalmazott. Vona a Facebookon az utóbbi időben két óránként posztolt egyébként, ebből két, szavazásra buzdító élőzés is akadt, de érdekes a hat órával ezelőtti poszt is, ahol 70 százalék feletti részvétel esetén győzelemre számít. Ez azért erős, mert elemzők szerint a Fidesz betyárosan mozgósított vidéken, mindenkinek el kellett mennie a falvakban a kormánypártokra voksolni, ezért a magas részvétel ennek is köszönhető. Nem írom, hogy hamarosan meglátjuk, mert pár százan még most is sorban állnak pár szavazókörben, hogy behúzzák a két darab X-et.

Magyarország megmozdult, de még nem elég! 70 százalékos részvétel hozhat kormányváltást. Magyarország sorsa a Te kezedben van. Söpörjük el együtt ezt a korrupt és arrogáns kormányt! SZAVAZZ!#Jobbik2018

Közzétette: Vona Gábor – 2018. április 8.

Olvasói sztorik