Belföld

Törökszentmiklósi drogügy: életben vannak a babák

Korábban több médium azt közölte, meghalt két kismama magzata, miközben császármetszéssel világra segítették őket. A két nő kábítószer fogyasztása miatt került kórházba.

Mégis életben van az a két újszülött, akit császármetszéssel hoztak világra az orvosok Szolnokon, miután édesanyjuk kábítószert fogyasztott múlt héten. A hírt az egyik nő nagymamája erősítette meg az MTI-nek hétfőn. Az asszony elmondta, a kisbabák állapotáról a Semmelweis Egyetem tájékoztatta őket, miután a sajtóban a kisbabák halálhírét keltették (a hírt az RTL Klubra hivatkozva lapunk is közölte).

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főkapitányság korábban közölte, hogy több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt múlt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a törökszentmiklósi üggyel meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra.

Miklóson, a Hold utcában

Közben a 444 riportot közölt a helyszínről, ami a város egyik szélén lévő, iszonyatosan lecsúszott telep, ahol mindennapos a drog, sokan az utcában árulják is. Csütörtök éjjel az F.-családhoz kellett kimenniük a mentősöknek a Hold utcába. Állítólag az egyik kismama a fogyasztás után rosszul lett, kiszaladt és azt kiáltotta:

Segítség, meghalok, meghalok!

Úgy tudni, a két kismama 20 és 26 éves, és már van 3, illetve 4 gyerekük.

(Képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik