Belföld

Mégis működik a Provokátorfigyelő

A Dr. Tény nevű oldalra kerültek ki a kormánypárt által provokátornak tartott ellenzéki tüntetők nevei és fényképei, ezzel gyakorlatilag működik a Fidelitas által elindított Provokátorfigyelő.

A Fidesz társult szervezete a március 15-i állami ünnepségen történtek után jelentette be, hogy Provokátorfigyelőt indít, majd miután a Facebook törölte az oldalt, nem adták fel, és újabb felület beindítását ígérték. Most a Dr. Tény nevű oldalon szerepelnek azok, akiket a Fidelitas a kormányoldali demonstrációk szándékos megzavarásával, “szétverésével” vádol.

A Dr. Tényről azt érdemes tudni, hogy “a kormánypárt válasza volt a 2014-es kampányban a Ténytár blogra, elferdített információkkal és valótlan tartalmakkal teletömve” – írja a Kettős Mérce. Az oldalnak nincs impresszuma, így nem tudni, kik csinálják. A “provokátorok” nevei és fotói március 20-án kerültek fel rá. (A Fidelitas két nappal korábban beszélt a Provokátorfigyelő újraindításáról.)

A Dr. Tényen eddig hat, ismert és kevésbé ismert ellenzéki aktivista van fenn. Szerepel közöttük Büki Zoltán, aki épp a Fidelitas képtelen ötlete után szervezett hídlezárós demonstrációt – neki azt róják fel az oldal készítői, hogy az Együtt-PM egyik Nógrád megyei választókerületi elnöke volt, és ha ilyen, akkor hogy lehet civil. (Büki sosem tagadta pártkötődését.) Szintén “provokátor” Barabás Richárd. Ő korábban a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagja volt, most újbudai PM-es képviselő, tehát róla is megállapítják, hogy “magát civilnek mondó aktivista”. Misetics Bálintot ugyancsak azzal vádolják, hogy hahás és PM-es. Az aktivista egyrészt sosem volt tagja a HaHa-nak, másrészt kilépett a PM-ből, de a legszebb mégis az, ahogy a PM-tagságot próbálja bizonyítani az oldal: olyan fotót tettek fel róla, amin Juhász Péter Együtt-taggal közösen látható. A két párt már különvált, arról nem is beszélve, hogy mitől lenne bizonyító erejű a “provokátorság” szempontjából egy olyan fotó, amelyen két ember együtt látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik