Belföld

Provokátorfigyelő csapatot alakít a Fidelitas

Megígérték, betartották: az új Fidelitas-elnök nagyon kemény fellépést ígért, s íme. Provokátorfigyelőt hoz létre a Fidesz ifjúsági társszervezete.

Csegevara-pólós rongálók, szélsőjobbos bajkeverők, reszkessetek, itt van Böröcz László! – írtuk a Fidelitas szombati tisztújító kongresszusa után. Az új elnök, Böröcz László kemény fellépést ígért a szélsőségek ellen, s hogy nem a levegőbe beszélt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sajtótájékoztatón bejelentették: “provokátorfigyelő” csapatot alakít a Fidelitas.

“Nem szeretnénk, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne” – mondta Böröcz László, utalva a március 15-i állami ünnepségen történtekre. “Provokátorfigyelő” csapatuk megalakítását azzal indokolta: “mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni” mások rendezvényét. A Fidelitas vezetője arra kért mindenkit, “aki provokátorokat ismer fel”, küldje el nevüket, képüket a provokatorfigyelo@fidelitas.hu címre, ők pedig közzéteszik. Böröcz László ezt “tudásbővítő, ismeretterjesztő” szolgáltatásnak nevezte.

Koncz Zsófia, a Fidelitas országos alelnöke is arról beszélt, hogy vasárnap a március 15-i állami megemlékezésen provokátorok jelentek meg, “civilnek állították magukat, de valójában szélsőséges, baloldali pártaktivisták voltak”. Szavai szerint ezek az emberek “ordibálásukkal, sőt tettlegességig fajuló agresszivitásukkal” több tízezer család békés ünnepét akarták tönkretenni. Ez a viselkedés méltatlan az ünnephez és a magukat normálisnak tartó baloldali pártokhoz is – fogalmazott a távirati iroda tudósítása szerint.

A rákosista módszerek alkalmazása egyre inkább bevett szokássá válik a Fideszhez közel álló szervezetek körében. A CÖF már korábban bevezette a szerintük kormányt gyalázó tévéműsorok feljelentését.

Csak emlékeztetnénk, hogy a nekik nem tetsző politikusok, újságírók, közéleti személyiségek fényképének és telefonszámának – tehát a Fidelitas szándékaihoz hasonló – közzététele a kuruc.info bevett módszere volt.

Rámozdultak az ellenzéki pártok a provokátorfigyelőre

A Fidelitas képtelenséggel határos ötlete azonnal reagálásra késztette a baloldali ellenzéki pártokat. 

A Demokratikus Koalíció Fidesz-jugendnek nevezte a Fidelitast, ami “hathatós segítséget nyújt a kormánypárt saját ÁVH-jának felállításához azzal, hogy megrendelésre “talál” majd – természetesen baloldali – provokátorokat”. A DK közleményében – amelyben egymást követik az olyan szókapcsolatok, mint “putyini hatalomgyakorlás”, “önkényes illiberalizmus”, “az orbáni maffiakormány zsarnokoskodása” – felszólítja a Fidelitast, hogy tegyen le a gyülekezési joggal élők megfigyeléséről és megfélemlítéséről.

A DK ifjúsági szervezete, az Ifjú Demokraták debreceni szervezete azt kérdezi a Fidelitastól, hogy arról van-e szó, hogy a “Vezér Úrról” meglibbentett esetleges III/III-as múlthoz igazodva ők is szeretnének belekóstolni a kommunista módszertanba. A szervezet szerint jobb lenne, ha oktatásügyben tenne ennyi erőfeszítést a Fidelitas, hogy “szeretett pártjuk” ne verje szét általánostól az egyetemig a képzéseket.

Az Együtt társult ifjúsági szervezete, az Y-GEN ismeretlen tettes ellen feljelentést tett személyes adattal való visszaélés kísérletének alapos gyanúja miatt.

A PM ifjúsági tagozata, a ZöldFront szintén feljelentést tesz a Fidelitas ellen, és lemondásra szólítja fel Böröcz Lászlót.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik