Élet-Stílus

Rekordközeli lottófőnyereményt nyert a nyolc éve rákkal küzdő férfi

A Laoszból származó 46 éves férfi pár héttel a kemoterápiás kezelése előtt adta fel a nyertes szelvényt.

Megnyerte a Powerball 1,3 milliárd dolláros jackpotját (kb. 473, 3 milliárd forint egy 46 éves férfi Oregonban – írja a CBS.

A Laoszból származó Cheng Saephan ezzel minden idők negyedik legnagyobb nyereményt érte el a Powerballon, minden amerikai lottót összevéve pedig a nyolcadik legmagasabb összeget vihette haza.

Áldott vagyok

– reagált a nyereményre Saephen.

A férfi nyolc éve küzd a rákkal, a múlt héten is volt egy kemoterápiás kezelése, ezután vásárolta meg azt a szelvényt, amivel nyert.

Az életem megváltozott

– mondta Saephan egy hétfői sajtótájékoztatón.

A férfi azt mondta, most már képes lesz ellátni a családját és a legjobb orvost fogadhatja fel magának. Saephan elárulta, több mint 20 szelvényt vásárolt, majd imádkozott istenhez, hogy segítsen rajta, és gyerekein.

A pénzből valamennyit ad a barátjának is, mert korábban tőle kapott 100 dollárt a szelvények megvásárlására.

A nyertes elmondta, először a családjával szeretne elmenni vásárolni, és nem akarja elszórni a pénzt. Sőt, azt mondta, a nyeremény ellenére továbbra is lottózni fog.

Lehet, hogy újra szerencsém lesz

– mondta.

Az Oregon Lottery szerint az 1,3 milliárd dolláros nyeremény negyedik legnagyobb jackpot a Powerball történetében, és a nyolcadik legmagasabb összeg az amerikai lottófőnyeremények között.

A rekord egyébként Kaliforniában született meg 2022-ben, akkor 2,04 milliárd dollár (kb. 739 milliárd forint) volt a jackpot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik