Közélet csatatér 2024

Szentkirályi Alexandra megígérte azt, amiről Lázár János februárban megállapodott Karácsonnyal

Lázár János Facebook-oldala
Lázár János Facebook-oldala

„Megegyeztünk Lázár Jánossal, hogy a BKK és a BKV 15 ezer dolgozója is részesülhessen vállalati országbérletben 1250 forintért” – közölte Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Az erről szóló Facebook-bejegyzésénél azonban Karácsony Gergely jelezte, hogy már az általa februárban Lázárral aláírt megállapodásban szerepel a BKK-BKV dolgozóknak is járó országbérlet, amelyet juttatásként kaphatnak meg a fővárosi közlekedési cégek dolgozói. A megállapodásban szó szerint ez áll:

a BKK vállalja, hogy MÁV-csoport által rendszeresített vállalati országbérletet elfogadja; a miniszter pedig vállalja, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a megfelelő autorizációt követően a BKK és a BKV Zrt. munkavállalói az állami közszolgáltatók munkavállalóival azonos feltételek szerint, de a BKK által működtetett applikációban kiválthassák a MÁV-csoport által rendszeresített vállalati országbérletet.

E szerint tehát a közlekedési miniszternek kellett volna lépéseket tenni a kedvezményes bérlet biztosítása érdekében. Lázár a videóban meg is köszöni Szentkirályinak, hogy emlékezteti arra a hibára, hogy ezzel nem foglalkoztak, ugyanakkor a kormánypárti főpolgármester-jelölt szerint „Karácsony Gergelynek annyi dolga lett volna, hogy egy törvénymódosítást és egy BudapestGO applikációfejlesztést szorgalmaz”.

Lázár bejegyzésénél eközben Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt is megjelent, és úgy foglalt állást: a miniszter

az összes, Budapest számára fontos közberuházás leállítása után a fővárosban kampányol – nem lennék Szentkirályi Alexandra helyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik