Belföld

Nem lehet megbukni a januári érettségin

érettségi (érettségi, vizsga, )
érettségi (érettségi, vizsga, )

Január 19-én a Corvinuson érettségizhetnek a diákok: a körülmények pont olyanok lesznek, mint a valódi matúrán, de nem lehet megbukni.

„Aggódsz a közelgő érettségi miatt? Gyakorolj, szerezz tapasztalatot, és tudd meg, milyen szinten állsz! Valós érettségi környezetben megírt dolgozatodat mi kijavítjuk, tanácsokkal látunk el, és még a további felkészülésben is segítünk, mindezt teljesen INGYEN!” – olvasható a Studium Generale (SG) nevű diákszervezet honlapján.

A próbaérettségin matematikából, történelemből, valamint elméleti közgazdaságtanból közép- és emelt szinten írhatják meg a teszteket az érdeklődő középiskolások. Bárki jelentkezhet január 13-ig. 2011-ben rendezték az első ilyet, akkor 1000 diák mérte fel aktuális felkészültségét, idén 2000 középiskolásra számítanak.

A szervező SG több mint 40 éves múltra tekint vissza, 1970-ben alakult, 2005-től hivatalosan is a Budapesti Corvinus Egyetem ingyenes érettségi előkészítőjeként működik. A szervezet tagjai corvinusos hallgatók, akik önként, társadalmi munkában vállalják, hogy segítenek a középiskolásoknak (elsősorban a szociálisan rászorulóknak) felkészülni az érettségire.

A kurzus oldott, barátságos légkörben zajlik, „a motivációt pedig a tavasszal és nyáron is megrendezendő, szintén ingyenes nagytáboraink (tavasszal érettségizőknek, nyáron tizenegyedikeseknek) nyújtják, melyek fantasztikus hangulatuk mellett plusz felkészülési lehetőséget nyújtanak” – írják. A foglalkozások szombatonként 40 fős szemináriumokban, illetve levelező képzésen zajlanak. Az SG évente mintegy 110 település 1400-1600 középiskolásával áll folyamatos kapcsolatban.

A Corvinus jelenlegi első évfolyamának 25 százaléka tavaly SG-s diák volt, a 2011-es tavaszi tábor résztvevőinek pedig 75 százaléka ma Corvinusos. Azok, akik tizenegyedikesként a nyári, tizenkettedikesként a tavaszi táborban is ott voltak, szinte kivétel nélkül bekerültek az egyetemre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik