Belföld

Elutasították Juhász Péter polgármester-jelöltségét, de a politikus szerint megvannak a hiányzó ajánlások

Facebook / Juhász Péter
Facebook / Juhász Péter

Elutasította a Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) Juhász Péter nyilvántartásba vételét jelöltként a június 9-i választásokra, mivel a Momentum, a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa, valamint a Nép Pártján jelöltje 304 ajánlást adott le péntekig, amelyből csak 259 volt elfogadható a szükséges 300 helyett, írja határozatában a bizottság, amit az rtl.hu vett észre.

A nyilvántartásba vételéhez hiányzó ajánlások benyújtására május 6-án 16 óráig van lehetőség.

Juhász a lap megkeresésére arról beszélt, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat, ám azokat részletekben juttatja el a választási irodába. A Facebookon pedig azt írta: „Nem mondom, hogy meglesz, mert már megvan. A rosszat akaróknak ne dőlj be.

Bevittük az első adagot 2 napja, hogy tudjuk az elutasítási arányt. (Közel 20%). A többi pedig itt van a kezemben, ezeket hétfőn visszük be, ahogy kell. De még hétvégén is utcán leszek, mert élvezem a beszélgetést az itt élő emberekkel

– fogalmazott.

Az V. kerületi előválasztást Juhász alacsony részvétel mellett nyerte meg a helyi ellenzéki frakcióvezetővel, Kovács Alex Gábborral szemben, mindössze 711-en szavaztak rá. A politikus a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter ellenzéki kihívója lesz a júniusi önkormányzati választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik