Advent

Csodaország a győri advent

MTI/Krizsán Csaba
MTI/Krizsán Csaba

November 25-én kezdődött és december 23-ig tart a Győri Adventi Vásár, melyet méltán emlegetnek Közép-Európa egyik leghangulatosabb karácsonyi vásáraként.

A város több része is ünnepi díszbe öltözött. Bár az energiaárak drasztikus emelkedése miatt kénytelenek voltak meghúzni a nadrágszíjat, a hangulat és a programok ugyanolyan pompájukban várják vendégeiket, mint az előző években.

A város közel 10 méter magas karácsonyfája a fő dísze a térnek, e körül helyezkednek el a hangulatos faházak, melyekben forralt bort, forró teát és édes-sós finomságokat kínálnak.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is dodzsem és óriáskerék szórakoztatja a látogatókat a Dunakapu téren. Az üzemeltetési költségek drágulása miatt viszont innen hiányzik a nagy népszerűségnek örvendő korcsolyapálya, melyet a rezsiválság miatt nem nyitottak meg.

A győriek köszöntéséről a polgármesteri hivatal sem feledkezett meg. A városházán esténként felragyognak a „Boldog karácsonyt” jókívánság fényei.

Az MTI fotóriportere december 18-án, advent negyedik vasárnapján készített felvételeivel adta vissza az ünnepi hangulatot Győrben.

Ebből láthatnak ízelítőt képgalériánkban.

Galéria
MTI/Krizsán Csaba
Kapcsolódó
Dermesztő mínuszokban várják a karácsonyt a világ leghidegebb falujában
Nem lesz hidegrekord, de így is melegen kell öltözni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik