Belföld

Tiborczéknak nem jött be luxushotelként a turai kastély, elbocsátanak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az ötcsillagos turai kastélyszálló folyamatosan veszteséget termelt – átalakítják a profilt, az alkalmazottak egy részének pedig búcsút intenek.

Tiborcz Istvánék már csak néhány hétig működtetik hotelként az ötcsillagos, turai kastélyszállót, és az alkalmazottak egy részének is búcsút intettek az elmúlt hetekben. A BDPST Zrt. szerint a leányvállalatánál csupán „az üzleti modell finomhangolása” zajlik, a mérlegadatok azonban azt mutatják, hogy komolyabb problémák állhatnak a több milliárdos beruházással kialakított, 19 szobás Botaniq hotel leállításnak hátterében: az üzemeltető cég ugyanis a 2020-as nyitás óta egyszer sem tudott nyereséges évet zárni, és emiatt a központi cégnek kellett folyamatosan kölcsönöket pumpálnia bele.

A miniszterelnök veje tavasszal a Bloomberg amerikai hírügynökség megkeresésére beszélt az épülő hotelbirodalmáról. A sajtónak ritkán nyilatkozó Tiborcz akkor azt hangoztatta, hogy a magas színvonalú szálláshelyek létrehozásával a nyugati fővárosokhoz való felzárkózásban akarta segíteni Budapestet, és a vidéki szállodaberuházásokkal is a turizmusfejlesztés volt a célja.

Hosszú távra tervezek

– mondta a hírügynökségnek akkor Tiborcz István, akinek az üzleti érdekeltségei nyolc év alatt túllépték a 65 milliárd forintos összértéket.

Farkas Norbert / 24.hu

Tiborcz a jelek szerint a fővárostól 50 kilométerre fekvő Turán mégis feladta. A 4,5 milliárdos költséggel felújított kastély weboldalán jelenleg az olvasható, hogy november 1-jén minden szállóvendégnek el kell hagynia a hotelt, és onnantól végleg megszűnik a szobafoglalás lehetősége is: a foglalási naptárat vörös színű, „lezárva” jelzéssel töltötték ki.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
Változunk. Csatlakozz hozzánk! Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik