Pályán kívül

Hosszú Katinka széttépte a szövetségtől kapott szerződést – videó

Fel sem merült az úszóban, hogy ne magyar színekben induljon a jövőben.

Hosszú Katinka közvetlen karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen komoly vádakat és kéréseket fogalmazott meg a Magyar Úszó Szövetség szemben, illetve felé. Szerinte a szövetség elvárja a világszínvonalú eredményeket,  de az ő oldalukról közel sem biztosított a világszínvonalú háttér. Elmondása szerint három éve próbál zárt ajtók mögött, házon belül megvívni a Magyar Úszó Szövetséggel, de a mondanivalója mindvégig süket fülekre talált.

Az Iron Lady szerda délelőtt ismét sajtótájékoztatót tartott, és sajtóközleményt adott ki. Elmondta, hogy nem írja alá a szövetségtől kapott szerződést. A kontraktus értelmében tizenkét millió forintot kapott volna, amelynek az volt a feltétele, hogy szerepeljen a 2017-es budapesti világbajnokságot népszerűsítő reklámfilmben.

A szövetség a karácsony előtti sajtótájékoztató után egy nappal ajánlotta fel ezt a pénzt, amelyet szeretett volna szerződésben rögzíteni. Ezt azért is furcsának találja, mert az úszóknak semmilyen szerződésük nincs a szövetséggel.

Hosszú Katinka elmondta, hogy Kiss László szövetségi kapitány  azt MTI-ben megjelent nyilatkozata előtt egy órával felhívta őt telefonon. Szerinte furcsa, hogy december 28. óta a Komjádi uszodában edz, viszont sem előtte, se utána nem keresték őt. Pedig ő mindig elérhető volt.

A szerződésben felkínált tizenkét millió forint egyébként a felkészülés támogatására lett volna. Az általa el nem fogadott pénzt felajánlotta szakmai fejlesztési célokra.

kiss lászló
Kiss László (fotó: Kaufmann Balázs 24.hu)

Kiss László kapitánnyal jelen állás szerint nem értik meg egymást. Ettől függetlenül edzőjével, Shane Tusuppal ugyanúgy folytatja a munkát, mint eddig. Egy pillanatra sem merült fel benne, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem magyar színekben induljon a jövőben.

A 24.hu helyszínen tartózkodó munkatársa elmondta, hogy Kiss szeretett volna beszélni Hosszúval az esemény után, de ő más felé vette az irányt és a média munkatársainak gyűrűjében elviharzott. A sajtó munkatársainak szeme láttára széttépte a szövetségtől kapott szerződést.

Véleményünket a Hosszú-ügy újabb fejezetéről ITT olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik