Pályán kívül

Hosszú Katinka széttépte a szövetségtől kapott szerződést – videó

24.hu
24.hu

2016. 01. 06. 10:46

Fel sem merült az úszóban, hogy ne magyar színekben induljon a jövőben.
Korábban a témában:

Hosszú Katinka közvetlen karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen komoly vádakat és kéréseket fogalmazott meg a Magyar Úszó Szövetség szemben, illetve felé. Szerinte a szövetség elvárja a világszínvonalú eredményeket,  de az ő oldalukról közel sem biztosított a világszínvonalú háttér. Elmondása szerint három éve próbál zárt ajtók mögött, házon belül megvívni a Magyar Úszó Szövetséggel, de a mondanivalója mindvégig süket fülekre talált.

Az Iron Lady szerda délelőtt ismét sajtótájékoztatót tartott, és sajtóközleményt adott ki. Elmondta, hogy nem írja alá a szövetségtől kapott szerződést. A kontraktus értelmében tizenkét millió forintot kapott volna, amelynek az volt a feltétele, hogy szerepeljen a 2017-es budapesti világbajnokságot népszerűsítő reklámfilmben.

A szövetség a karácsony előtti sajtótájékoztató után egy nappal ajánlotta fel ezt a pénzt, amelyet szeretett volna szerződésben rögzíteni. Ezt azért is furcsának találja, mert az úszóknak semmilyen szerződésük nincs a szövetséggel.

Hosszú Katinka elmondta, hogy Kiss László szövetségi kapitány  azt MTI-ben megjelent nyilatkozata előtt egy órával felhívta őt telefonon. Szerinte furcsa, hogy december 28. óta a Komjádi uszodában edz, viszont sem előtte, se utána nem keresték őt. Pedig ő mindig elérhető volt.

A szerződésben felkínált tizenkét millió forint egyébként a felkészülés támogatására lett volna. Az általa el nem fogadott pénzt felajánlotta szakmai fejlesztési célokra.

Kiss László (fotó: Kaufmann Balázs 24.hu)

Kiss László kapitánnyal jelen állás szerint nem értik meg egymást. Ettől függetlenül edzőjével, Shane Tusuppal ugyanúgy folytatja a munkát, mint eddig. Egy pillanatra sem merült fel benne, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem magyar színekben induljon a jövőben.

A 24.hu helyszínen tartózkodó munkatársa elmondta, hogy Kiss szeretett volna beszélni Hosszúval az esemény után, de ő más felé vette az irányt és a média munkatársainak gyűrűjében elviharzott. A sajtó munkatársainak szeme láttára széttépte a szövetségtől kapott szerződést.

Véleményünket a Hosszú-ügy újabb fejezetéről ITT olvashatja.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.