Foci

Fradi-ügy: „Átverték a klubot, meg akarták ölni Bonyhát”

Kora délután beszámoltunk róla, a szombati, Ferencváros-DVSC (2-1) bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történt véres tömegverekedésben az Új Generáció névre hallgató szélsőséges Fradi-ultracsoport bő két tucat tagja által szinte agyonvert, súlyos sérüléseket szenvedő Bonyha becenévre hallgató korábbi vezérszurkoló ellen nem folytat eljárást a Fővárosi Főügyészség.

A főügyészség közölte, a földön fekvő, az elkövetők által körbe zárt sértett védekezésül használta a nála lévő kést, azzal az őt megrúgó egyik gyanúsított lábát vágta meg. A rendőrség és az ügyészség ezért hivatalból vizsgálja a Halhatalanok névre hallgató szurkolói csoport vezetőjénél

a jogos védelmi helyzet fennállását.

A Fővárosi Főügyészség nyilván látta már az összes belső kamerás felvételt, ezért vizsgálja a jogos önvédelmet. Ezt az állítást látszik megerősíteni egy nyilvános Facebook-poszt, amelyen állítólag Bonyha barátnőjének a verziója olvasható. A hölgy úgy fogalmaz, először és utoljára szeretné elmondani, valójában mi történt.

Az ott leírtak szerint a barátja három másik cimborájával ment ki a meccsre, kizárólag szurkolni és csak azért, mert bíztak a különböző Fradi-ultratáborok vezetőiben, akik az FTC-vel történt egyezség alkalmával megígérték, nem lesz bántódásuk azoknak a vezetőknek, akik az elmúlt három és fél évben is kiálltak a csapat mellett, szurkolni jártak a Groupama Arénába.

Ha ez az állítás igaz, úgy az azt jelenti, néhány másik ultracsoport vezetője csúnyán átverte a klubvezetést, Bonyhát, a Halhatatlanok-csoport vezetőjét és annak szintén megvert barátját is.

Hazudik az összes. Előre kitalálták rávettek több csoportból is embereket aztán negyvenen rámentek Bonyhára, a többi tíz a barátjára, nála kés sem volt, de majd ezt lehet látni a felvételeken. Bonyha önvédelemből az életét védte, megölték volna. Mindenki hazudik, a sajtónak nem áll össze a kép, hogy át lettek verve? Bonyháék ott szurkoltak, aztán mint egy focilabdát rugdosták a fejüket, nem csak az övét.

– fogalmazott Bonyha barátnője, aki posztjában megerősítette azt is, több médium állításával ellentétben barátja rendelkezett jeggyel. A DigiSport adásának videójából kiderül, először megpróbált jegyével a normál kapun bejutni.

Bonyha szürke melegítőben háttal, kettővel a zöld dzsekis kopasz ember mögött Forrás: digisport

Úgy tudjuk, csak azért ment át a hibás jegyeseknek fenntartott problémakapun, mert ekkor már mindkét kezén bandázs volt, ami arra enged következtetni, hogy verekedésre ugyan számított, készült, de – akinek már volt bandázs a kezén, az tudja – késelésre nem valószínű. Ettől még tény, késelt.

Bonyha itt már a tartalék kapunál, kezén jól látható fekete bandázzsal (Forrás: digisport)

Íme a barátnő posztja.

Sziasztok és köszi azoknak akik aggódtak értünk, Bonyháért. Túl fogjuk élni. Először és utoljára szeretném elmodnai,mint…

Közzétette: Lilla Paróczai – 2017. november 8.

Előzmények:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik