Foci

Győzelmet ünnepelhetett a visszatérő Fradi-tábor

Az NB I 15. fordulójában hosszú idő után úgy léphetett pályára a Ferencváros a Groupama Arénában, hogy a lelátón tudhatta a szurkolói csoportokat is. Az ultrák megérkezése igen látványos volt, ráadásul szerencsét is hozott, mivel 2-1-s győzelmet aratott a Debrecen ellen a zöld-fehér csapat.

Tömegverekedés és súlyos sérültek a Fradi-DVSC meccsen
Szombat délután mintegy három és fél év után tértek vissza a ferencvárosi ultrák az Üllői útra. A balhé azonban az ígéretük ellenére nem maradt el: a szünetben az egyik ultracsoport bő két tucat tagja megtámadta két szurkolótársukat.

Nem ijedt meg a hangorkántól a Loki, sőt a vendégeknek volt több és komolyabb gólszerzési lehetőségük is az első játékrészben, különösen annak az első felében. Gólt azonban nem tudtak szerezni a DVSC játékosai, hol erő, hol a koncentráció hiányzott a befejezésekből.

Fordulás utántizenkét perccel óriási tűzijáték után megtört a jég: Lovrencsics Gergő megpattanó passza után Priskin Tamás lövését a kapus védte, majd Böde Dániel kísérletét blokkolta Mészáros Norbert, s csak ezután tudta kapuba passzolni a labdát Varga Roland. A találat megzavarta a debrecenieket, ugyanis rögtön egy szöglet után megkapta a másodikat is Herczeg András együttese. Sztefan Szpirovszkitól pont jól pattant a labda Priskin elé, aki ollózva talált a kapuba.

A DVSC próbált talpra állni, de komoly erő nem volt a Loki támadójátékában. Ennek ellenére a szépítés a hajrában összejött, a végig nagy lövőkedvvel futballozó Aleksandr Jovanovics bravúrós mozdulattal emelte Dibusz Dénes fölött a hálóba a labdát. Ez csak a szépítésre volt elég, egyenlíteni már nem tudtak a vendégek.

Nem voltak hasonló izgalmak a Videoton-Mezőkövesd mérkőzésen, a hazaiak lényegében egy félidő alatt eldöntötték a három pont sorsát. Danko Lazovics szerzett vezetést a székesfehérváriaknak a hetedik percben egy mesterien elvégzett szabadrúgással. Kilenc perccel később ismét a szerb volt az egyik főszereplő, Lazovics remek indításával indult kapura Ezekiel Henty és jobbal a jobb alsó sarokba gurított. A harmadik gólnál is előkészítő volt a Vidi hetese, jobb szélről ívelt a kapu elé és a berobbanó Marko Scsepovics becsúszva szerzett gólt. A félidőt követően csak az volt kérdés, mekkora les a különbség, ám a második félidőben csak egyetlen találat esett, ezt természetesen Lazovics szerezte.

Csupán egy találat esett a Dunaújvárosban rendezett Vasas-Újpest mérkőzésen: a végig aktívan futballozó Novothny Soma vetett véget a lila-fehérek négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatának. A közvetlen közelről szerzett gólja a 68. percben esett, miután Zsótér Donát pazarul centerezett.

Drámai végjátékot hozott a Haladás-Paks mérkőzés, ugyanis nagyon sookáig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlen lesz a végeredmény. A 82. percben aztán Bartha László elé pattant a labda, aki jobb lábbal a jobb alsóba lőtt. Négy perccel később a labda Szabó János elé perdült, a paksiak védője pedig nem hibázott. A szépítésre a 92. percig kellett várni, Predrag Bosnjak pocsékul találta el a labdát, amely így pont jó lett Tóth Máténak, aki 17 méterről bombagólt rúgott.

A legfeszültebb végjátékot azonban a Balmazújváros Diósgyőr elleni mérkőzése hozta. Az első játékrészben Dejan Karané volt a főszerep, a DVTK védője éppen Tamás László hátára fejelt egy labdát, amellyel vezetéshez jutottak a vendégek, azonban kevesebb mint negyed óra alatt kijavította a hibáját és egalizált – szintén fejjel. A találkozót Lipták Zoltán kezezése döntötte el, amiért piros lapot kapott, a Balmaz pedig tizenegyest végezhetett el. A megítélt büntetőt Bachana Arabuli a 94. percben tudta elvégezni és mivel értékesítette is, az újoncé lett mindhárom pont.

Eredmények – NB I., 15. forduló

Ferencváros – Debrecen 2-1 (0-0)
Gólszerző: Varga 58., Priskin 60. ill., Jovanovic 83.

Videoton – Mezőkövesd 4-0 (3-0)
Gólszerző: Lazovics 7., 66., Henty 16., Scsepovics 36.

Vasas – Újpest 0-1 (0-0)
Gólszerző: Novothny 68.

Haladás – Paks 1-2 (0-0)
Gólszerző: Bartha 82., Szabó 86. ill. Tóth M. 92.

Diósgyőr – Balmazújváros 1-2 (1-1)
Gólszerző: Karan 32. ill. Tamás 20., Arabuli 94.
Kiállítva: Lipták 92. (DVTK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik