Foci

Magyar-svájci: Nem csak Dzsudzsák játszik keveset a csapatában a magyarok közül

A napokban külön foglalkoztunk vele, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs egyelőre finoman fogalmazva sem robbant be új csapatába, az al-Vahdába: a szélső eddig mindössze 174 percet játszott a szezonban. Ezt a gondolatmenetet továbbfűzve érdemes összehasonlítani a magyar és a pénteki ellenfél, a svájci játékosok szezonban lejátszott játékperceit.

Ami a mi oldalunkon némi aggodalomra adhat okot, hogy Dzsudzsák mellett Németh Krisztián (180 perc) és Szalai Ádám (58 perc) is elég keveset játszott eddig, a Ferencvárosba visszatérő Lovrencsics Gergőt többször is sérülés hátráltatta a szezonban, Elek Ákos pedig egyelőre csak keresi a formáját az NB I-ben sereghajtó DVTK-ban. Pozitívum ugyanakkor, hogy Lang Ádám stabil alapember lett a francia élvonalban, Bese Barnabás a francia másodosztályban játszik hétről-hétre, Nikolics Nemanja góllövőcipője ismét előkerült, Korhut Mihály pazarul kezdett izraeli klubjában, Gulácsi Péter személyében pedig van egy Bundesliga-kapusunk is.

Mindenesetre elég nagy különbségek vannak a magyar keretben a játékperceket és a mutatott formát illetően, ebből kéne Bernd Storcknak egy masszív kezdőt összeállítani pénteken este, ami feltöri a svájci reteszt.

Íme, a magyar kerettagok játékpercei:

Galéria
Gulácsi Péter (RB Leipzig): Bundesliga 6 meccs, Német Kupa 1 meccs, összesen 660 perc Fotó: getty Images/AFP/Patrik Stollarz

Ami a svájciakat illeti, nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb csapatának. Játékosaik Európa legjobb bajnokságaiban rendre kezdők, sőt, többen közülük ott vannak és játszanak a Bajnokok Ligája illetve az Európa Liga főtábláján is, míg ezt a mostani magyar keretből csak Korhut Mihály és Nikolics Nemanja mondhatja el magáról. Ami a mi szempontunkból szerencsés, hogy több kulcsember is kidőlt sérülés miatt, a legnagyobb sztár, Granit Xhaka pedig nem játszhat a Groupama Arénában eltiltás miatt.

A svájci válogatott játékosok alapemberek csapataikban:

 

Galéria
Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach): Bundesliga 6 meccs, Bajnokok Ligája (selejtezővel) 4, összesen 900 perc Fotó: Getty Images/AFP/Patrik Stollarz

A Magyarország-Svájc mérkőzést pénteken 20.45-től rendezik a Groupama Arénában. A magyar válogatott egy gólnélküli döntetlennel kezdte a vb-selejtezőt Feröeren, a svájciak 2-0-ra verték az Európa-bajnok Portugáliát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik