Foci

Válogatott: aggodalomra ad okot Dzsudzsák Balázs állapota

A pénteki, Svájc elleni vb-selejtező előtt arra voltunk kíváncsiak, vajon milyen formában lehet Dzsudzsák Balázs. Nos, bár ne legyen igazunk, a jelekből arra következtetünk, aggasztó, de minimum aggodalomra okot adható lehet a “csk” formája.

Elemzésünkben abból az alapvetésből indultunk ki, hogy minden bizonnyal az Egyesült Arab Emirátusokban is azért szerződtetnek jelentős summáért külföldi játékost, hogy csapata húzóembere legyen, ergo játsszon. Ha innen nézzük, nincs okunk az örömre válogatottunk csapatkapitányának feltételezett formáját illetően.

Dzsudzsáknak “időre van szüksége”

Dzsudzsák Balázs csapata, az Al-Wahda idén még nem győzött. Mondjuk ettől a ballábas szélső még duzzadhatna az erőtől, csapata erőssége lehetne, de

a spanyol edzői stáb, élén Javier Aguirrével minden bizonnyal úgy látja, nincs ez így.

Ha Balázs föl-le menne, mint a vasaló és jobbnál jobb, szebbnél szebb megoldásokkal kápráztatná el, minden bizonnyal többet játszatná és nem kapná le a pályáról egyre rövidebb idő után. Aguirre azt mondja, magyar játékosának még időre van szüksége, nyilván ezért nem ad neki eleget belőle a pályán.

Az Al-Wahda idén eddig öt meccset játszott. Hármat a kupában, kettőt a bajnokságban és három döntetlen mellett két vereség éktelenkedik a neve mellett.

Dzsudzsák Balázs új klubjában még se kupa, se bajnokit nem játszott végig

Dzsudzsák az első két kupameccsen, az Al Jazira (2-2) és az Al Dafra (2-4) nem lépett pályára, lévén itthon készült a válogatottban. Első bajnokiján a Hatta ellen (0-0) 60 percet kapott, majd az Al Jazira ellen (1-1) 68-at játszott. A múlt pénteki Al Wasl elleni újabb kupafiaskó (0-2) alkalmával már a szünetben lekapta Javier Aguirre.

Három meccs, 173 játékperc. Ez kevés.

A magyar válogatott csapatkapitányának az Eb óta továbbra is csak a Feröer elleni 0-0 az egyetlen olyan tétmeccs, ahol 90 percet töltött a pályán. Három hónap alatt egy találkozó.

Márpedig egy Svájc szintű válogatott ellen nem ártana, ha valamennyi pályára lépő labdarúgónk csúcsformában lenne. Különösen a csapatkapitány.

Na ezért gondoljuk, hogy Dzsudzsák állapotát illetően van okunk az aggodalomra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik