Foci

A Real Madrid elfelejtette, hogyan kell nyerni

Délután az Atlético Madrid úgy tudott 2-0-ra nyerni Valenciában, hogy a tizenegyesölő Diego Alves ezúttal két büntetőt védett ki. A Matracosok át is vették a vezetést a spanyol labdarúgó-bajnokságban, így a városi rivális Real győzelmi kényszerbe került.

Ehhez képest Rico már a 6. percben előnyhöz juttatta a vendég Eibart, Bale történelmi góljával egyenlített a Madrid, Ronaldo adta a gólpasszt. A walesi az első brit játékos, aki 50 gólig jutott a spanyol élvonalban.

Bale történelmi gólja:

A fordulás után főleg a hazaiak próbálkoztak, akadt is pár nagyobb lehetőség, de a vezetést csak nem sikerült megszerezniük. Az Eibar ki is húzta a lefújásig (először szereztek pontot a blancók ellen), így a Real Madrid a második helyen ragadt, az Atléticóval azonos pontszáma van, de rosszabb a gólkülönbsége. És este a Barcelona még előzhet.

Zinedine Zidane csapata a legutóbbi három bajnokiján nem tudott nyerni, ezt megelőzően a Villarreal és a Las Palmas ellen is döntetlent játszottak. Ha a hétközi dortmundi ikszet is idevesszük a BL-ből, már négy meccse nem győztek a madridiak. (Fotó: Getty Images/AFP/Javier Soriano)

Eredmény – La Liga, 7. forduló

Real Madrid – Eibar 1-1 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik