Belföld

Bár K. Szabolcs tagad, fiatal barátnője bevallotta, hogyan végeztek a rokonukkal

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Brutálisan kivégezte a hozzátartozóját tavaly januárban egy 36 éves férfi a 19 éves barátnője közreműködésével Eszteregnyén, mert pénzhez akartak jutni, hogy albérletbe költözhessenek. A Zala Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé őket.

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő beismerte a férfi pedig tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban. A pár akár életfogytiglant is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja őket.

A bűncselekménnyel vádolt pár rokoni kapcsolatban állt az Eszteregnyén élő 65 éves férfivel. A vádirat szerint az ominózus nap a terheltek Nagykanizsán sétálgattak, s arról beszélgettek, hogy pénzt kellene szerezniük ahhoz, hogy albérletbe tudjanak költözni közösen.

K. Szabolcs felvetette, hogy az anyósa barátjának biztosan sok pénze van a bankszámláján, amelyet meg kellene szerezniük. Megegyeztek abban, hogy este elmennek busszal a házához, kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik a bankkártya adatait.

Amikor megérkeztek az áldozatuk házához, akkor a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy az áramszünettel udvarra csalja a rokont, eközben barátnője, Sz. Bianka egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a 65 éves férfi kilépett az udvarra, K. Szabolcs leütötte őt egy vascsővel. Ezt követően pedig ököllel nekiesett. 

A magatehetetlen férfit ezt követően a vádlottak bevonszolták a házba, ahol a férfi már egy konyhakést vett a kezébe, és amíg a barátnője az értékek után kutatott a lakásban, a földön fekvő félig magához tért tulaj nyakát és mellkasát is többször megszúrta. A 65 éves férfi rövid időn belül meghalt.

A vádlottak ezt követően magukhoz vették a rokonuk  laptopját és a garázsból elvitték a 22 éves Ford Focus típusú kocsiját, amivel a reggeli órákban Baranya vármegyébe közlekedtek egy ismerősükhöz, hogy rajta keresztül megpróbálják elpasszolni. A többszörösen minősített emberöléssel vádolt pár akár életfogytiglant is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik