Szórakozás

Lefutotta a londoni maratont és közben 25 bort kóstolt meg egy férfi

A londoni maraton teljes távját lefutotta és közben 25 különböző bort kóstolt végig egy 52 éves brit férfi egy sajátos jótékonysági akció keretében.

Tom Gilbey brit borkereskedő sajátos módját választotta a frissítésnek az április 21-én megrendezett, londoni maratonon. Az 52 éves férfi minden mérföld (kb. 1,6 kilométer után) bort kóstolt – írja a BBC.

A kihívást Gilbey 26 éves fia, Freddie, apja cégének marketingigazgatója találta ki. Tom célja az volt, hogy adományokat gyűjtsön egy oxfordi Hospice ház számára, ahol édesanyja élete utolsó éveit töltötte.

Az eredeti cél 2 ezer fontnyi adomány összegyűjtése volt, de miután Gilbey maratoni borkóstolós videója elterjedt a TikTokon, két nap alatt több mint 14 ezer font (közel 6,5 millió forint) jött össze.

Tom Gilbey nem sokkal a rajt előtt, vasárnap reggel fél tízkor kóstolt előszőr és sikerült is eltalálnia a bor fajtáját, származási helyét és évjáratát is. Tapasztalata és tudása később is megmutatkozott, de a verseny vége felé egyre pontatlanabbá váltak tippjei. Futás közben egyébként nagyon kevés bort nyelt le, az ital többségét ízlelés után kiköpte.

Gibley nem készült sokat a versenyre, legutóbb 1996-ban futott maratoni távot, a verseny előtt pedig 10 kilométeres volt a leghosszabb boros futása, de akkor csak egy bort kóstolt meg próbaképp.

@tomgilbeywine AND WE’VE ONLY DONE A VIDEO … 26.2 miles 25 wines tasted blind 7 fully correct, 4 wrong & 14 mostly right Over £10k raised for @sobell.house Donation link still open in Bio …. BIG FAT THANK YOU ❤️ #londonmarathon #marathon #blindtasting #tomgilbey ♬ original sound - Tom Gilbey

Ajánlott videó

Olvasói sztorik