Sport

Az ökölvívó szövetség elnöke lehet Erdei Zsolt

Erdei Zsolt (Array)
Erdei Zsolt (Array)

Nagyjából egy hónapja robbant ki a botrány az ökölívók háza táján, amikor Rácz Félix lemondásra szólította fel Csötönyi Sándort, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét. A Felix Promotion tulajdonosa ezt a sportág eredménytelenségével indokolta.

A szövetség 1996 óta irányító Csötönyi jelezte, alkalmas jelölt esetén félreáll.

Egy lehetséges utódjelölt most felmerült, Erdei Zsolt ugyanis elmondta, szívesen színre lép, de csak akkor, ha a boksztársadalom jelentős része támogatja – írja a Bors.

Nagy változásokra van szükség a honi ökölvívásban, ha a sportág régi fényében szeretne tündökölni. Eredetileg nem voltak ilyen ambícióim, de ha a többség úgy látja, én kellek a re­formokhoz, ak­kor elvállalom a posztot

– fogalmazott Erdei, akit Balzsay Károly szövetségi kapitány szívesen látna az elnöki székben.

A tehetséggondozás a legfontosabb. A kiemelt sportági támogatásnak köszönhetően áramlik a pénz az ökölvívásba. Fel kell karolni a gyerekeket, hogy a felnőttkorosztályba lépve biztosítva legyen a jövőjük. Ahhoz, hogy ismét olimpiai címeket szerezzünk, kemény munkára van szükség, ehhez viszont a szövetségnek biztosítania kell a megfelelő feltételeket. Egy válogatott bokszolónak csak a sportra kellene koncentrálnia, nem arra, hogyan tud megélni

– folytatta Madár.

A korábbi amatőr és profi világbajnok szerint  a reformok nem egy-két éven belül érnének be, hanem a tokiói olimpiára, a változáshoz azonban vitákra lenne szükség, mert jelenleg nincs párbeszéd a felek között.

Azért topogunk egy helyben, mert jelenleg nincsen párbeszéd. Mindenki a maga igazát hangoztatja. Nem hátulról kellene támadni, hanem közösen megoldani a problémát. Széthúzás van az ökölvívásban. Amíg ezt nem oldjuk meg, addig nem is lesz rendben a sportág.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik