Sport

“Csötönyi Sándor is mondjon le”

Az év vége nagy elnökváltási láza – úszás, kajak-kenu, öttusa – apropóján az M4 Sport hétfő esti magazinműsorában, a Sport7főben Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa elég konkrétan megfogalmazta, mit vár el a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökétől, Csötönyi Sándortól. Íme:

Ha egy olyan eredményes szövetség, mint a kajak-kenu elnöke képes hátralépni és átengedni a helyét a fiataloknak, akkor egy kevésbé eredményes szövetség, mint az ökölvívó elnöké, hivatalból, vagy eredménytelenségből kellene lemondjon. Az ökölvívás – függetlenül attól, hogy profi vagy amatőr – érdeke, hogy fejlődjön. Az ökölvívás visszafejlődik. 2000, Erdei Madár Zsolt óta nem volt olimpiai érmesünk. 2005 óta nem volt világbajnoki érmesünk.

Tippünk:

Csötönyi Sándor 20 éve, 1996 óta vezeti az ökölvívókat. Gyárfás Tamás lemondását és Baráth Etele hátralépését követően ő a legrégebben hivatalban lévő sportági elnök.A riói kudarc után rendkívül “rafkósan”, még mielőtt bárki az állami sportvezetésből kérdezősködni kezdett volna, szinte azonnal közgyűlést hívott össze, amely öt évre újraválasztotta. Akárcsak eddig úszásban és öttusában, ökölvívásban is jól működik a szavazógép.

Mindezek alapján kijelenthető, Csötönyiről úgy leperegnek Rácz Félix szavai, mint esőkabátról a vízcsepp.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik