Sport

Kézi-Eb: Megtaláltuk hétfői cseh zakó egyetlen pozitívumát

Kiss Éva (kiss éva, )
Kiss Éva (kiss éva, )

Hétfőn, a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság magyar nyitómeccsén történelmi vereséget szenvedtünk a csehektől (Magyarország – Csehország 22-27, szünetben: 10-13). Még soha nem kaptunk ki tőlük.

Mivel az EHF női rangsorában Magyarország a harmadik, Csehország pedig a 12. helyen áll (a rangsor a klubkézilabda eredményeit veszi figyelembe), papírforma szerint simán nyernünk kellett volna. Nyugodtan mondhatjuk olyan ez a vereség, mintha labdarúgóink Lettországtól kaptak volna ki az őszi vb-selejtezőn.

A csapatból talán Kiss Éva kapusteljesítménye emelkedett ki. Az EHF külön videóban emlékezett meg erről. Íme a magyar kapus legszebb védései.

Kiss képességeit 36-szor tesztelték a csehek. A magyar kapus a lövések 36 százalékát (13) védte, ami önmagában nem extra teljesítmény, de mivel a védekezésünk olyan volt, amilyen, többször hozták társai kiszolgáltatott helyzetbe.

Harminchat százalékos teljesítményével az első forduló 20 legjobb kapusteljesítménye közül még így is az övé az ötödik legjobb.

kiss

Női Európa-bajnokság, Svédország, C-csoport, 1. forduló:

MAGYARORSZÁG-CSEHORSZÁG 22-27 (10-13) 
Malmö, játékvezetők: Kijauskaite, Zaliene (litvánok).

MAGYARORSZÁG: Kiss É., Janurik (kapusok), Bódi 1, Dombi, Erdősi 1, Görbicz 2 (1), Hornyák D. 1, Kisfaludy 3, Klivinyi 4, Kovács A. 7, Lukács 1, Mészáros, Planéta, Schatzl 1, Szekeres, Triscsuk 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
CSEHORSZÁG: Satrapová, Kudláčková (kapusok), Adámková 4, Crhová, Hrbková 5, Jeřábková 3, Knedlíková 4, Kordovská 3, Luzumová, Malá 5, Marčíková 1, Růčková 2, Ryšánková, Salčáková, Stellnerová, Weisenbilderová. Szövetségi kapitány: Jan Basny.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik