Sport

Nem fogott kezet Hosszú Katinkával a sportállamtitkár, elmondta, mi történt

Múlt szerdán volt a riói olimpikonok fogadása, Borkai Zsolt MOB-elnök és Szabó Tünde sportállamtitkár gratulált az érmeseknek. Egy felvételen ugyanakkor az látszik, hogy Hosszú Katinkával csak a MOB elnöke fog kezet. Szabó Tünde később írásos közleményt adott ki, ami szerint véletlenül maradt csak el a kézfogó a kamerák előtt, többször is gratulált már neki a három olimpiai arany- és egy ezüstérem után.

Még a feltételezés is messze áll tőlem, hogy ne gratuláljak Katinkának, akivel közvetlenül dolgozhattam az Úszó Szövetség főtitkáraként, mellette nagy tisztelője is vagyok neki és családjának!

A színpadon (amit szerencsére a képernyőn nem lehetett észrevenni) az egyik bajnoknőnk (Szabó Gabriella) rosszul lett, én az ő virágcsokrát fogtam éppen, azt neki kellett volna átadnom. Ezért mivel Katinka a legvégén állt a sornak, mire visszamentem volna Hozzá, már ezt a kamerák előtt a színpadon nem tehettem. Természetesen az esemény előtt és után, – de szerencsés vagyok -, és e mellett minden egyes olimpiai száma és fantasztikus eredménye után személyesen gratulálhattam neki Rióban is!” – idézi az Index Szabó Tünde közleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik