Sport

Feltörölte a padlót LeBronékkal a Warriors

Padlón a Cleveland Cavaliers. Az egy dolog, hogy a címvédő Golden State Warriors 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjében, de az oaklandiek valóságos erődemonstrációt tartottak magyar idő szerint hétfőn hajnalban.

Az első negyedet még a vendég Cavs nyerte, onnantól kezdve azonban nem volt megállás, a GSW parkettába döngölte ellenfelét. Steph Curry és Klay Thompson ezúttal is visszafogottabbak voltak a tőlük megszokotthoz képest (előbbi 18, utóbbi 17 pontot dobott), de ez bőven belefért, ezúttal Draymond Green vette a hátára a csapatot (28 pontig jutott), és a kispadok között megint óriási különbség volt.

110-77-re nyert a Warriors.

A hazaiak sokkal jobban dobtak és a lepattanóknál is harcosabbak voltak, azt a csatát is megnyerték. A túloldalon nem csak a csapatnak, LeBron Jamesnek sem ment, bár összehozott 19 pontot, 9 asszisztot és 8 lepattanót, volt 7 eladott labdája is és a mezőnydobásai sem voltak a legjobbak. Ráadásul Kevin Love fejsérülést szenvedett, kérdés, mi lesz vele a folytatásban.

Egyszerűen elvertek minket. Nem volt a játéknak olyan eleme, amiben jobbak lettünk volna

– mondta keserűen James a meccs után.

A 2009-es finálé óta először történt meg, hogy az egyik csapat 2-0-ra vezet a nagydöntőben, akkor a Lakers nyerte meg az első két meccset az Orlando elleni párharcban.

Eredmény – NBA-nagydöntő, 2. mérkőzés

Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 110-77

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0. A harmadik összecsapást Clevelandben rendezik magyar idő szerint csütörtökön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik