Sport

Olimpia 2024: A franciák szembemennek a magyar módival és megkérdezik a lakosságot

A 2024-es olimpiai kandidálás sikere érdekében a párizsi pályázati bizottság több fontos kérdésben a lakosság javaslatait is beépíti majd jelentkezési anyagába, írja az MTI. A szervezők bejelentették, hogy levonva a korábbi, balul sikerült francia jelentkezések tanulságait, meggyőződésük, hogy

az eddigieknél sokkal nagyobb mértékben meg kell erősíteni a pályázat társadalmi támogatottságát.

Ennek érdekében elindítottak egy párbeszédet, amely során az emberek elmondhatják véleményüket és javaslataikat a rendezéssel, illetve a játékokhoz kapcsolódó fejlesztésekkel kapcsolatban.

A 100 legjobb javaslatot keresik

A párbeszéd szeptemberig tart majd, ennek első elemeként a szervezők kedd este 200, 15 és 25 év közötti fiatalt láttak vendégül az ország minden pontjáról és beszélgettek velük az olimpiáról. Őszig több hasonló személyes egyeztetést folytatnak majd a társadalom csoportjainak képviselőivel, de az interneten keresztül is várják az észrevételeket, s a tervek szerint

a 100 legjobb javaslatot beépítik majd a hivatalos pályázatba.

Párizs 1900-ban és 1924-ben rendezett olimpiát, ugyanakkor az 1992-es, a 2008-as és a 2012-es nyári játékokra is sikertelenül pályázott. Szintén a kudarcos francia kandidálások között van a 2018-as téli olimpiáért rendezett versengés, melynek során Annecy – München mellett – alulmaradt a dél-koreai Pjongcsanggal szemben.

A 2024-es nyári olimpia rendezéséért Budapest is versenyben van, valamint Róma és Los Angeles. A győztest 2017 szeptemberében, Limában hirdeti ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik