Belgrád, 2016. január 15.
Bátori Bence (j2) és Manhercz Krisztián (j), valamint a török Nadir Sonmez a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi D csoportjának harmadik fordulójában 2016. január 15-én. Magyarország 20-5-re gyõzött. (MTI/AP/Darko Vojinovic)
Sport

Vízilabda-Eb: így látja a görög Hajdú B. a magyar szempontból fontos meccset

24.hu
24.hu

2016. 01. 15. 20:16

Ioannis Anagnostopoulos, a görög nemzeti televízió (ERT S. A.) sportkommentátora reméli, sikerül legalább hat góllal megverniük Oroszországot.

A 41 éves kommentátor készségesen állt a portálunk rendelkezésére a Görögország-Oroszország Eb-csoportmeccs kapcsán, amiről korábban beszámoltunk, létfontossággal bír a csoportelsőséget illetően. A rutinos sportkommentátornak ez a 10. nemzetközi vízilabda versenye, amin részt vesz. Elmondása szerint a görögök erejét a csapategységben kell keresni. Úgy fogalmazott, egységesek, ugyanis a válogatottjuk javát az Olympiakosz adja, valamint a szövetségi kapitányuk egykoron irányította azt a klubot.

Kulcsjátékos lehet a csapatkapitány, Afroudakis, valamint Mylonakis, mind támadásban, mind védekezésben nagy hasznára vannak a válogatottnak, Fountoulis pedig nagy lövő, szenzációs gólokat tud dobni

– jellemezte a csapat erősségét a 24.hu-nak, majd hozzátette, a játékosok egy része ennek ellenére még tapasztalatlan az ilyen versenyeken, mint Dervisis vagy Pontikeas, de a többiek mentalitása segít ezeknek a vízilabdázóknak, hogy egyre jobbak legyenek.

Az oroszokat nagy hagyományokkal rendelkező egyletként kezeli, de jelenleg nem tartja elég erősnek őket. Azt mondta, egyszerűen kötelező a győzelem, reméli a hatgólos sikerrel zárul a 20.15-kor kezdődő találkozó.

Végezetül megkérdeztük, mit gondol a magyar vízilabdáról.

A magyar pólóról a vízilabda magasiskolája jut az eszembe. Az utóbbi években rengeteg címet nyertek a különböző nagy tornákon, természetesen Kásás Tamás és Kiss Gergely vezetésével, akik egyszerűen klasszisok voltak.

(Dzsubák Tamás, Belgrád)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nagyon laza csellel verték át Cristiano Ronaldót
pintér attila (pintér attila)Pintér Attila a Videotontól igazolt