Média

Újabb vezetői változások a Világgazdaságnál

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 01. 19. 12:50

A 24.hu információi szerint még mindig nem értek véget a személyi jellegű változások a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez is köthető Opimus Press által felvásárolt Mediaworks kiadónál. Ezúttal a Világgazdaság eddigi két vezetőszerkesztőjét érintik a változások.
Korábban a témában:

Bár a Világgazdaság internetoldalának impresszumában a hírünk írásakor még szerepel Szabó Márta és Várkonyi Iván neve, portálunk több, egymástól független megbízható forrásból is úgy értesült, hogy megszűnik a két eddigi vezetőszerkesztő állása a gazdasági napilapnál, vagyis nevük hamarosan eltűnik a lapból. (Frissítés: cikkünk megjelenése után nem sokkal le is került a két eddigi vezetőszerkesztő neve.)

A lap irányítását, működési struktúráját a Mediaworks által nemrégiben kinevezett új főszerkesztő átalakítja, így forrásaink szerint a vezető szerkesztői pozíció meg is szűnik – tudtuk meg.

A lap ahhoz a kiadóhoz, a Mediaworks Hungary Zrt.-hez tartozik, melyet tavaly októberben felvásárolt a felcsúti gázszerelő–polgármester–iskolabüfé-üzemeltető–földtulajdonos–médiavállalkozó Mészáros Lőrinc nevéhez is köthető vállalkozás, az Opimus Press. A Világgazdaságnál tavaly novemberben főszerkesztőcsere is volt – csakúgy mint például a kiadóhoz tartozó Nemzeti Sportnál, ahová éppen Felcsútról érkezett új főszerkesztő, illetve a kiadó által felvásárolt szinte valamennyi megyei napilapnál. A Világgazdaság élén Mezősi Tamás korábbi főszerkesztőt Deák Bálint váltotta, aki a kormánypárti Magyar Idők című újságtól érkezett a céghez, amelyet egyébként ugyanaz a Liszkay Gábor irányít egy ideje, aki a Magyar Időknek is tulajdonosa, illetve aki az emlékezetes G-napig a Simicska Lajos féle Magyar Nemzetnek is résztulajdonosa, valamint főszerkesztője volt.

Tavaly októberig még a Heinrich Pecina féle bécsi Vienna Capital Partners (VCP) leányvállalataként működő Mediaworkshöz tartozott a Népszabadság című, vezető példányszámú napilap is, de szerkesztőség tagjainak belépőkártyáit a Mediaworks költözésére hivatkozva visszakérték, és már nem kaptak helyette újat. A napilap működését ugyanis október 8-án, reggel 8 óra 40 perckor, 60 éves működés után beszüntették, online archívumát pedig hónapokra elzárták a publikumtól. Néhány héttel később derült ki, hogy igazak voltak az előzetes pletykák, és a kiadót megvette az Opimus Press, sőt példás gyorsasággal már jóvá is hagyta az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal.

A kiadónál egyébként néhány napja egy másik vezetőváltásra is sor került. A Mediaworkshöz tartozó magazin-portfólió felügyeletét bízták új szakemberre, Kovács-Czövek Hajnalkára, aki amúgy jelentős múltbéli szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, melyet többek között a Ringier lapkiadónál szerzett. Mediaworkös elődje, Titkó Zsuzsanna korábbi női, gasztro és ifjúsági üzletág-igazgató közös megegyezéssel távozott a cégtől. A Mediaworks magazin üzletága adja ki például a Hot, a Test&Lélek, a Bravo, a Fanny, az Ínyenc, az Édes élet és a Lakáskultúra magazinokat.

(Kiemelt kép: leveszik a Világgazdaságot működtető Mediaworks kiadó Bécsi úti székházán lévő Népszabadság feliratot)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.