Nagyvilág

Cseh Katalin az UEFA elnökéhez fordul, hogy gáncsolja el a Fradi-Gazprom üzletet

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Levélben szólítjuk fel az UEFA elnökét, hogy tegyen lépéseket Putyin újabb befolyásolási kísérletének megakadályozására!

– jelentette ki Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, aki úgy látja: európai nyomásra az orosz kémbankból sikerült kilépnünk, de Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza az oroszokat.

Hétfőn a Blikk írta meg elsőként, hogy a Gazprom lehet a Ferencváros következő főszponzora. A klub egyelőre nem kommentálta a híreket, a Külügyminisztérium pedig annyit mondott, minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb.

Normál esetben mindenki örülne annak, hogy egy multinacionális cég egy magyar focicsapat szponzora lesz. Külföldről jön a pénz, nagy részét Magyarországon költik el, nő a magyar GDP, erősödik a magyar foci, win-win. Csakhogy a Fidesz által teljesen leuralt magyar bajnokságban még ez sem úgy megy, ahogy kéne. Jelen esetben ugyanis a magyar focicsapat a Fradi, amelyre a Fidesz már régóta rátelepedett, a külföldi multi pedig az orosz Gazprom

– írta Cseh a párt közleménye szerint, és az EP-képviselőtársaitól azt kérte, hogy közös levélben szólítsák fel az Európai labdarúgó-szövetség elnökét, Aleksander Ceferint, hogy tegyen lépéseket „a szégyentelen szövetségkötés” megakadályozására.

A Gazprom korábban a Bajnokok Ligája szponzora is volt, de a kontinenstornát rendező UEFA néhány nappal az orosz-ukrán háború kitörése után az oroszokkal kötött szerződést egyoldalúan felmondta. Ugyanígy tett a jelenleg a német másodvonalban szereplő Schalke csapata, amely éveken át az orosz földgáztermelő-vállalat logóját viselte a mezén.

A Gazprom, amely saját magánhadsereggel harcol Ukrajnában, jelenleg egyedül a szerb bajnok Crvena zvezda mezszponzora Európában.

Kapcsolódó
„Ki ne találjuk, hogy ha a Gazprom szponzorálná a Fradit, az a piaci működés felé tett lépés lenne”
A Gazprom-Fradi házasságtól indulva egészen az El Clasicóig jutunk, filozófiai értekezésekbe bocsátkozunk a hosszabbítások és a tizenegyespárbajok értelméről, megbeszéljük, le vannak-e már foglalva a nyaralások Pakson a nemzetközi kupaselejtezők idejére, és feloldjuk a Haaland-Torghelle dilemmát is. Ez a legújabb Ziccer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik